Aktuális

Az ÁSZ tiltott kampányfinanszírozást állapított meg az ellenzéki összefogás pártjainál

Harmincegy éve eltűnt nőre bukkantak Puerto Ricóban

| Szerző: hirado.hu
A most 83 éves Patricia Kopta 1992-ben tűnt el pittsburghi otthonából. A nőt még évekkel ezelőtt halottnak nyilvánították, azonban lakhelyétől 2700 kilométerre most rátaláltak. Hol volt, és mi történt három évtizeden keresztül Patricia Koptával?

Egy pennsylvaniai nőt, akinek több mint három évtizede rejtélyes módon nyoma veszett, élve találtak meg egy Puerto Ricó-i idősek otthonában – közölték a hatóságok.

Egyik este hazajövök, és ő egyszerűen eltűnt, és senki sem tudja, hol van” – idézte fel Bob Kopta felesége eltűnésének napját.

Kopta 1992-ben, 52 éves korában tűnt el hirtelen Pittsburgh külvárosából. A nőt férje, családja valamint a hatóságok is több évig keresték, azonban végül hivatalosan is halottnak nyilvánították.


Eltűnése előtt Patricia zavartan kezdett el viselkedni, például azt állította, hogy Isten anyja megjelent neki és egy közelgő nukleáris armageddonra figyelmeztette őt.

Kapcsolódó tartalom

1999-ben bejelentkezett egy idősek otthonába, ahol először azt mondta a dolgozóknak, hogy Európából érkezett Puerto Ricóba. Személyes adatait nem adta meg.

A most 83 éves nő demenciában szenved, így az évek alatt csak néhány apró részletet árult el életéről gondozóinak. Így derült ki tavaly, hogy honnan is érkezett valójában, az őt meghallgató hölgy pedig azonnal felvette a kapcsolatot a hatóságokkal.


Az eltűnt nő személyazonosságát DNS-vizsgálat segítségével igazolták. Hónapokkal később a rendőrség értesítette a férjét Bobot, hogy rég elveszett feleségét közel 2700 kilométerre régi pittsburghi otthonától – írja a The Guradian.

Kapcsolódó tartalom

Ezt nem hiszem el. Teljes sokk volt”– mondta Patricia Kopta nővére, Gloria Smith. „Tényleg azt hittük, hogy őt akkor elveszítettük.”

„El sem hinnék, min mentünk keresztül. Nagy megkönnyebbülés tudni, hogy életben van” – nyilatkozta Bob Kopta, akivel eltűnésekor már 20 éve házasok voltak.

Mindazonáltal a hírek szerint nem biztos, hogy Patricia visszatér régi otthonába. Az idős hölgy ugyanis testileg és mentálisan sem egésséges, gondózóinak pedig azt mondta, Puerto Ricoban szeretne maradni.

Ajánljuk még