Fontos

Femke Bol világcsúccsal nyert 400 méteren a fedett pályás vb–n

Egy édesburgonya segített megoldani a több mint tíz évvel ezelőtti gyilkosságot

| Szerző: hirado.hu
Tizenkét évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét sikerült elfognia az amerikai rendőrségnek. Az ügy megoldásában egy édesburgonya segített.

A rendőrségnek 12 évvel Todd Lampley meggyilkolása után sikerült az elkövetőre bukkanni. Tájékoztatásuk szerint az ügy megoldásának egy édesburgonya volt a kulcsa.

A zöldségen egy lyukat találtak, amiből arra következtettek, hogy valószínűleg hangtompítónak használták.

Ezért DNS-mintát vettek róla, ami évekkel később vezette el a nyomozókat Devarus Hamptonthoz. A férfit 2016-ban kapcsolták össze az üggyel, amikor egy másik üggyel kapcsolatban hallgatták ki. Az akkor vett DNS-mintákat hasonlították össze a burgonyán találttal, mely egyezést mutatott.

Kapcsolódó tartalom

A 40 éves férfit letartóztattak, de egyelőre ártatlannak vallja magát.

A nyomozásról kiderült pár részlet is, miszerint a tetthelyen három töltényhüvelyt és az édesburgonyát találták. Illetve a bűncselekményhez használt fegyvert egy közeli tóból halászták ki.

Az HBO A drót című drámasorozat rajongóinak ismerős lehet az édesburgonyás trükk, hiszen egy epizódban azt használták hangtompítóként.

Akkor el is terjedt a közösségi médiában több bemutató videó, hogy valóban működik-e.

Az állítólagos gyilkos is a sorozat rajongója lehetett, mert a rendőrség a gyilkosság helyszínén egy mobiltelefont talált, ami Marlo Stanfield, A drót kitalált szereplője nevére volt bejegyezve – írja a Mirror. 

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még