Időjárás

Gomolyosodik a felhőzet: mutatjuk, hol számíthatunk zivatarokra

Allahu akbar! – kiáltotta a migráns, majd megkéselte a tízéves lányt és annak nagymamáját

Súlyosan megsérült az a kislány, akit egy iráni származású férfi késelt meg Svédország második legnagyobb városának központjában. Szemtanúk szerint a férfi Allahu akbar! kiabálás közben késelte meg a kislányt, majd sebesítette meg a nagymamát is.

A 36 éves elkövető délidőben rontott neki – minden előzmény nélkül – a tízéves kislánynak és az őt védelmező nagymamájának a göteborgi Brunns parkban – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó tartalom

Szemtanúk szerint a férfi Allahu akbar! kiabálás közben késelte meg a kislányt, majd sebesítette meg a nagymamát is.

A portál felidézte, hogy az elkövetőt járókelők teperték le és tartották vissza a rendőrség kiérkezéséig. A gyereket súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrség szerint állapota stabil. Sajtóhírek szerint az áldozatok holland turisták, az elkövető pedig egy többszörösen büntetett előéletű bevándorló, akinek a bűnlajstromán többek között több lopás, testi sértés és rablás is szerepel.

Kapcsolódó tartalom

Közvetlenül 2015 karácsonya előtt egy automata lőfegyvernek látszó tárggyal felfegyverkezve kirabolt egy aranyboltot Göteborg központjában, ahonnan több mint kétmillió svéd koronát (hetvenmillió forint) érő órát vitt el.

Kapcsolódó tartalom

Ez utóbbi miatt három évre ítélték, majd szabadulása után újabb bűncselekményeket követett el, melyek miatt kétszer kilenc, illetve egyszer három hónapot ült börtönben.

Lövöldözések, leszámolások

Az éjszaka sem telt Svédországban erőszakmentesen. Péntekre virradóra egy férfit lőttek meg az otthonában a Stockholm agglomerációjában fekvő Tullingeben, aki a kórházba szállítást követően halt meg.

Kapcsolódó tartalom

Feltételezhető, hogy összefüggésbe hozható az eset Stockholmot és környékét utóbbi időben sújtó leszámoláshullámmal, melyet a rendőrség a konkurens migránsbandákhoz köthetőnek tart. Az elmúlt években drámai mértékben megnövekedett az erőszakos bűncselekmények száma Svédország-szerte. Idén átlagosan minden másnapra esik egy robbantás, minden napra pedig egy lövöldözés; eddig 13 személy sérült meg és hatan meghaltak – írja a Magyar Nemzet.

Kiemelt kép: illusztráció 

Kapcsolódó hírek

Megkéseltek egy rendőrt Svédországban
Rendőrkéselés történt Svédországban kedden, a norrköpingi kapitányság épülete előtt. A sérült rendőrt megműtötték, állapota stabil. A támadót lövéssel tették ártalmatlanná.
Külföld
Azonosították a koppenhágai késelés gyanúsítottjait
A többségében közel-keleti bevándorlókból álló Loyal to Familia („Hűséges a Családhoz”) nevű bűnbanda két tagját azonosították Dániában. A két férfi karácsony este megkéselt két kamaszfiút Koppenhága külvárosi részén, mindketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Az egyik támadót már ismerték a dán rendőrök, ő ugyanis már korábban is késelt a fővárosban.
Külföld

Ajánljuk még