Rendkívüli

Hegymászási világrekordot állított fel egy nepáli férfi és egy norvég nő

Megszólalt a rendőrség, megtalálták az eltűnt kisbabát

| Szerző: hirado.hu
Szörnyű véget ért a több mint kétnapos rendőrségi kutatóakció, holtan találták meg szerdán a brit arisztokrata családból származó Constance Marten eltűnt kisbabáját. A rendőrség tovább folytatja az ügy első számú gyanúsítottjainak kihallgatását.

 

A kisbaba – akinek a neme továbbra sem ismert – holttestére a nyomozók a dél-angliai Brighton közelében fekvő Wild Park természetvédelmi terület erdejében bukkantak rá.

Az édesanya, Constance Marten és élettársa tízpercnyi autóútra onnan egy albérletben rejtőzött el, ott találtak rájuk hétfőn.

A rendőrség elrendelte a holttest boncolását, az ügy két első számú gyanúsítottjának pedig az anyát és élettársát nevezte meg, akiket gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával letartóztatott, kihallgatásuk jelenleg is folyik.

Az ügyben a londoni Metropolitan rendőrség főfelügyelője, Lewis Bashford nyilatkozott a sajtónak. „Sajnálattal közlöm a hírt, mely engem és az ügyön dolgozó rendőröket is mélységesen lesújtott. Tisztában vagyok vele, hogy milyen hatással lesznek a történtek mindazokra, akik követték az ügy alakulását, de biztosíthatom őket, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiderítsük, mi is történt valójában” – fogalmazott a Bashford.

A 35 éves Constance Marten és 48 éves élettársa, Mark Gordon egy hónappal ezelőtt újszülött gyermekükkel együtt tűntek el.

Kapcsolódó tartalom

A pár mindent megtett azért, hogy ne találják meg: csak készpénzzel fizettek, taxival közlekedtek, kerülték a köztéri kamerákat, elhagyatott helyeken, sátorban aludtak.

Végül a rendőrök azután indultak a keresésükre, hogy a készpénzen vásárolt autójuk kigyulladt az észak-angliai Bolton közelében. Helyzetük tovább bonyolódhatott, miután a nő nagy valószínűséggel az autóban szülte meg gyermekét, akit a karjában vitt tovább.

A gyerek valószínűleg semmilyen orvosi ellátást nem kapott, míg a nő és élettársa Brightonba szökött.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen az eltűnt kisbaba után kutató rendőrök a dél-angliai Brighton közelében (Forrás: Getty Images)

Ajánljuk még