Aktuális

Kocsis Máté: A Fidesz-KDNP frakcióülésén döntenek az új államfőjelölt személyéről

Megszólalt a rendőrség a magát Madeleine McCann-nek valló lány ügyében

| Szerző: hirado.hu
Közleményben tudatta a lengyel rendőrség a vizsgálat eredményét, amelyet azért indított, hogy kiderítse, valóban igaz-e egy fiatal lány állítása, miszerint ő a közel 16 éve elrabolt Maddie McCann.

 

A rendőrség azt követően vette fel a kapcsolatot a 21 éves lengyel lány, Julia Faustyna (nevét több külföldi forrás is Julia Wendellnek említi) családjával, miután egy nemrég kiadott nyilatkozatban azt írták, fényképekkel és emléktárgyakkal tudják bizonyítani, hogy lányuk nem az elrabolt kislány, és csupán hírnevet akar magának szerezni.

„Mindig próbáltuk megérteni Julia aktuális helyzetét. A tőle érkező fenyegetések, a hazugságai és manipulációi, az internetes tevékenysége – mindent láttunk, és próbáltuk megakadályozni, azt akartuk, hogy hagyja abba. Segíteni akartunk neki, hogy talpra álljon. Egykor énekesnő és modell akart lenni, mindig is vonzotta a népszerűség. De ami most történik vele, az kiábrándító és elkeserítő. De tudjuk, hogy az internet nem felejt, és nyilvánvaló, hogy ő nem Maddie” – törte meg a csendet nemrég Julia családja egy közlemény formájában azután, hogy ők elutasították a DNS-vizsgálatot, amely végérvényesen megoldhatná a rejtélyt.

A DNS-vizsgálat elvégzésébe egyébként az elrabolt gyerek szülei, Kate és Gerry McCann beleegyeztek.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség később személyesen találkozott a családdal és döntött az ügyben. Pawel Noga, a wroclawi tartományi rendőrkapitányság munkatársa szerint

a találkozás után egyértelműen kizárható, hogy Julia Faustyna az elrabolt Madeleine McCann lenne.

Julia állítását nemrég a McCann-ügy magánnyomozója is kétségbe vonta. Francisco Marco elvégzett egy biometrikus azonosítást, amely nem talált semmiféle hasonlóságot Julia és Madeleine vonásai között. A férfi emellett azt is furcsállja, hogy a lány előbb a közösségi médiában tette közzé megalapozatlan állítását, nem fordult azonnal a McCann családhoz.

Kapcsolódó tartalom

Mint az már ismert, Julia Faustyna nemrég óriási botrányt kavart, miután kijelentette, úgy véli, hogy ő lehet a 2007-ben eltűnt brit lány, Madeleine McCann.

A hároméves kislányt utoljára 2007. május 3-án látták testvérével aludni a dél-portugáliai Praia da Luz üdülőközpont hotelszobájában, miközben szülei és barátaik egy közeli étteremben vacsoráztak. Amikor Kate McCann este tíz óra körül visszatért, hogy megnézze a gyerekeit, a hálószoba ajtaját és ablakát nyitva találta, Madeleine pedig eltűnt.

Forrás: Daily Mirror

Kiemelt kép: A Portugáliában 2007 májusában eltűnt Madeleine McCann szülei által közzétett szórólap. A jobb oldalon látható képet számítógéppel készítették, míg a bal oldalon lévő fotó a kislány eltűnésekor, négyéves korában készült (Fotó: MTI/EPA)

Ajánljuk még