Baleset

Kigyulladt egy társasházi lakás Gyöngyösön, huszonnégy embernek kellett elhagynia otthonát

„Egy nagy robbanást hallottunk, aztán tíz rémálomszerű másodperc következett, mindenhol tűz volt, meg is égtünk” – megszólaltak a brutális vonatbaleset túlélői

Legkevesebb 36 ember meghalt és több tucatnyian megsérültek, miután két vonat frontálisan összeütközött Görögországban. Egy teher- és egy személyvonat, nem sokkal éjfél előtt csapódott egymásnak. Mintegy 350-en utaztak az éjszakai járaton. A tűzoltóság közölte: még tartanak a mentési munkálatok, a halottak száma várhatóan emelkedni fog.

Csak a tűzoltóautók pirosan villanó fénye és a hatóságok reflektorai világították meg a baleset helyszínét szerdára virradó éjszaka, a kocsikból szálló füstoszlop azonban beárnyékolta a mentési munkálatot. A kisiklott személyvonat kocsijai távol a sínektől, a földön hevertek, a frontálisan összeütközött mozdonyok szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak.

Nem sokkal éjfél előtt történt a baleset: rengetegen, több mint 350-en utaztak az Athénból Thesszalonikibe tartó, éjszakai járaton, amikor egy személyvonat szemtől szembe találta magát egy teherszállító vonattal. Görögországban hosszú hétvége és farsangi karneválok voltak, ezért sokan csak most tértek haza a fővárosból Hellász második legnépesebb városába.

A túlélők azt mondták: a szeméykocsik megpördültek a tengelyük körül és szinte azonnal kigyulladtak.

Kapcsolódó tartalom

Egy nagy robbanást hallottunk, aztán tíz rémálomszerű másodperc következett, amikor a kocsink kisiklott és megfordult, majd végül az oldalán megállt. Rögtön kitört a pánik, vezetékek voltak mindenütt és tűz ütött ki, mindenhol tűz volt, meg is égtünk” – mondta egy 28 éves férfi.

Tűz ütött ki pont mellettünk, de egy férfi meglátott egy rést és sikerült kimásznunk” – mondta egy másik utas.

Több mint 80-an megsebesültek, őket kórházakba szállították. Összesen mintegy 250 embert sikerült biztonságba helyezni, a túlélőket buszok vitték Thesszalonikibe.

A hatóságok közölték: még tartanak a mentési munkálatok, a halottak száma várhatóan emelkedni fog. 150 tűzoltó és 40 mentőegység vesz részt a mentésben.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="9183664" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/03/K__AP20230301024-scaled-e1677659276157-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még