Aktuális

Hableány-tragédia: csaknem kétmilliárdos sérelemdíjat ítéltek meg a katasztrófa áldozatainak

Kabuli vezetés: Nyolcvan afgán vesztette életét a dél-olaszországi hajószerencsétlenségben

Nyolcvan afgán állampolgár, köztük gyerekek vesztették életüket a vasárnap történt dél-olaszországi hajószerencsétlenségben – közölte kedden a kabuli hatalmat birtokló tálib vezetés „külügyminisztériuma”.

Az Afganisztáni Iszlám Emirátus imádkozik a mártírok üdvösségéért, valamint a családok és hozzátartozók türelméért, ismételten óva intve az állampolgárokat attól, hogy illegálisan külföldre utazzanak” – tették hozzá.

A kabuli vezetés egyúttal felszólította a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát (ICRC), hogy segítsen a holttestek hazaszállításában.

Kapcsolódó tartalom

Az olasz mentőegységek eddig legkevesebb 64 olyan ember halálát erősítették meg, akik a dél-olaszországi Calabria tartományban található Steccato di Cutro település mellett szenvedtek hajótörést. Nyolcvan embert ki tudtak menteni a vízből, és többeket még eltűntként tartanak nyilván.

A radikális iszlamista tálibok kabuli hatalomra kerülésével és az országot sújtó gazdasági nehézségek miatt egyre több afgán hagyja el Afganisztánt a jobb élet reményében, sokan Európába próbálnak meg eljutni.

Mintegy tíz napja a bolgár rendőrség 18 – megfulladt – afgán menedékkérőt talált egy teherautó rakterében.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még