Aktuális

Jelentést tett Avgyijivka bevételéről a Kremlben az orosz védelmi miniszter

Korán-idézeteket és muszlim propagandát csempésztek egy gyermekeknek szóló olvasókönyvbe

| Szerző: hirado.hu
A muszlim vallást és a muszlim nők által viselt fejkendőt, a hidzsábot népszerűsítő gyerekmesekönyvet jelentetett meg a német Thier Media könyvkiadó. Az Anna, a tengeri felfedező című olvasókönyv kiadója értetlenül áll az eset előtt, szerintük csak a véletlen műve lehet, hogy a Koránból származó idézetek és ahhoz fűzött magyarázatok jelennek meg a mesék kellős közepén.

Megdöbbent az az osztrák nő, aki jóhiszeműen megrendelte az Anna, a tengeri felfedező című mesekönyvet az Amazon internetes áruháztól. A kiadványt hat éves, illetve általános iskolás kortól ajánlják a kislányok számára. A kedvesen induló mese azonban a könyv közepén megszakad, és az iszlám propaganda kerül előtérbe.

A mesébe bújtatott vallási és politikai üzenetből például kiderül, miért bűn, ha egy nő nem viseli a muszlim vallású nők fejét és nyakát elfedő kendőt, a hidzsábot.

Kapcsolódó tartalom

A felháborodott szülők eljuttatták a meséskönyvet Jan Ledochowski osztrák néppárti (ÖVP) politikusnak is, arra kérve őt, hogy tekintélyét latba vetve találja meg a választ arra a kérdésre, vajon hogyan kerülhetett iszlám propaganda egy gyermekeknek szóló mesekönyvbe.

Az esetről beszámoló Kronen Zeitung megkereste a könyv német kiadóját, a Thier Mediát, amelynek alapító-vezetője, Julian Thier elmondta:

fogalmuk sincs, hogyan kerülhetett a mesekönyvbe a szülő által kifogásolt szövegrész.

„Biztosíthatok mindenkit, az általunk forgalmazott kiadványokban nincsenek vallási vagy politikai üzenetek” – tette hozzá a kiadó vezetője.

Kapcsolódó tartalom

Julian Thier szerint a nyomdai munkák során történhetett „kavarodás”, amiatt kerülhettek Korán-idézetek a kis tengeri felfedezőlányról szóló mesébe.

A kiemelt kép illusztráció.

 

Ajánljuk még