Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Három lövéssel oltotta ki parancsnoka életét egy osztrák rendőr – őrizetbe vették

| Szerző: hirado.hu
Agyonlőtte saját parancsnokát egy 46 éves rendőr a közép-ausztriai Trieben rendőrőrsén. A Koronen Zeitung információi szerint a két rendőr között vita alakult ki a hétfő reggeli eligazításon, amelynek végén a közrendőr szolgálati fegyverével háromszor rálőtt a parancsnokára. A gyanúsítottat őrizetbe vették, közölték az osztrák hatóságok.

A Kronen Zeitung internetes kiadásának beszámolója szerint a gyilkosság hétfőn reggel 7:45-kor történt a stájerországi kisvárosban.

Az áldozat a rendőrőrs 59 éves parancsnoka, az elkövető pedig a 46 éves beosztottja volt. Az osztrák lap információi szerint a két rendőr között vita alakult ki a reggeli eligazításon, amelynek végén a közrendőr szolgálati fegyverével háromszor rálőtt a parancsnokára.

A tragikus esetet követően a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, és megkezdték az őrsparancsnok újraélesztését – eredménytelenül.

Az ügyben a szomszédos Salzburg tartomány hatóságai vezetik a nyomozást.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: Katonák és rendőrök az iráni nagykövet bécsi rezidenciájánál, ahol egy 26 éves osztrák állampolgár késsel támadt az épület előtt őrszolgálatban levő osztrák katonák egyikére 2018. március 12-én. (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna) 

Ajánljuk még