Időjárás

Visszatér a nyári idő, mutatjuk, hány fok várható

Olajjal kente be az utcát a klímaaktivista, de visszafelé sült el az akció

| Szerző: hirado.hu
Ausztriában is tiltakozó akciókkal okoz fennakadásokat a közúti forgalomban az Utolsó Nemzedék elnevezésű klímaaktivista-csoport: szerdán egy utcát kentek be olajjal. Az egyik demonstráló azonban saját tiltakozásának áldozata lett.

 

Újra hallatott magáról az Utolsó Nemzedék (Letze Generation) klímaaktivista-csoport: forgalmi akadályokat okozott az osztrák fővárosban. Egészen odáig mentek el, hogy motorolajat öntöttek egy forgalmas bécsi kereszteződés aszfaltjára. A forgalom biztonságát kiemelten veszélyeztető anyag kiöntése azonban nem várt csavarral ért véget:

az aktivisták női tagja a saját maga által kiöntött olajon csúszott el, miközben törvénytelen akcióját hajtotta végre.

 

Kapcsolódó tartalom

A bécsi külváros Favoriten negyedében végrehajtott performansz egy több napja tartó blokádsorozat része, melyben az osztrák főváros egyes részeit megbénítják: az aktivisták leülnek a többsávos utak közepére, és nem mozdulnak onnan,

súlyosan sértve ezzel mások mozgáshoz való jogát.

Az aktivisták forgalmi káoszt és balesetveszélyt okozó akciójának a helyi rendőrség egységei vetettek véget, elvezették a két tiltakozót. Megtörténhet, hogy az elvezetett tagok sorsa is az lesz, mint azoknak a stuttgarti klímaktivistáknak, akik a bírósági tárgyalásuk helyett Balira utaztak, ahová a repülőút több tonna szén-dioxid-kibocsátással járt.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép forrása a Letzte Generation Facebook-oldala.

Ajánljuk még