Baleset

Házfalnak hajtott egy embercsempész Mórahalmon

Jill Biden szerint férje kész ismét elindulni az elnökválasztáson

Jill Biden, az amerikai elnök felesége az AP hírügynökségnek pénteken adott exkluzív interjújában az eddigi legegyértelműbb jelét adta annak, hogy férje indulni fog a jövő novemberi elnökválasztáson egy második mandátumért.

„Lényegében” nincs más hátra, mint eldönteni a bejelentés idejét és helyét – mondta a kenyai fővárosban tett látogatásán, ötnapos afrikai útjának második és egyben utolsó állomásán.

„Azt mondja, még van feladata, még nem fejezte be, amit elkezdett. És ez fontos. (…) Hányszor kell még elmondania, hogy végre elhiggyék neki?” – tette fel a kérdést.

Kapcsolódó tartalom

Az AP felvetésére, miszerint már régóta férje pályája kulcsszereplőjének tartják őt, illetve az ő szava döntene arról, hogy az elnök induljon-e az újraválasztásáért, kijelentette: „Persze, hogy hallgat rám, hiszen házastársak vagyunk”. Hangsúlyozta viszont, hogy férje „saját maga hozza meg a döntéseit”.

Joe Biden 86 évesen fejezné be második elnöki ciklusát.

Tanácsadói szerint Joe Biden feltehetően áprilisban teszi meg a bejelentést, akkortájt, amikor Barack Obama volt elnök is hivatalosan elindította újraválasztási kampányát 2011-ben.

Ajánljuk még