Aktuális

Oroszország mentőűrhajót bocsátott fel a Nemzetközi Űrállomásra

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ecuadorban már nem tudják hol tárolni a lefoglalt drogszállítmányokat, kreatív megoldást találtak a problémára

A lefoglalt drogmennyiség már nem fér el a rendőrség raktáraiban, ezért az ország vezetése úgy döntött, hogy a kokaint építőanyagként hasznosítják.

 

Hadat üzent Ecuadorban a miniszterelnök, Guillermo Lasso a droggal üzletelő bandáknak, akik Ecuadort az Európába és az Egyesült Államokba irányuló kokainszállítmányok tranzitországként használták.

Kapcsolódó tartalom

Az ecuadori rendőrség közlése szerint a lefoglalt kábítószer mennyisége 2021-ben megduplázódott az országban az egy évvel korábbihoz képest – írta a Reuters beszámolóját szemléző Napi.hu. 2022-ben valamelyest mérséklődtek a drogfogások, ám még mindig nem fér be a lefoglalt kábítószer a helyi rendőrség erre a célra fenntartott raktáraiba.

Építőanyagként hasznosítják

A lefoglalt drogmennyiség a raktárak, az ecuadori hatósági égetőkemencék kapacitásait is meghaladják, ezért az ország vezetése úgy döntött, hogy a felesleges kokainmennyiséget építőanyagként használja fel.

Kapcsolódó tartalom

A lefoglalt drogmennyiséget egy úgynevezett kapszulázós módszerrel hasznosítják újra, amikor a kokaintéglákat kibontják, azok tartalmát porítják, majd más anyagokkal keverve vízzel elegyítik, illetve homokkal és cementtel. Majd a végterméket az építkezéseken használják fel.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy ez a kokain bekeverésével készült iszap megszilárdul, és a többi jelen lévő anyaggal reakcióba lép, egy olyan stabil, kemény, áthatolhatatlan mátrixot hoz létre, amely megakadályozza, hogy egyfelől a kokain a talajba szivárogjon, másfelől újból vissza lehessen nyerni belőle a kábítószert. Még mindig közel 83 tonna kokain vár arra Ecuadorban, hogy kapszulázzák, és betonként végezze.

A kiemelt kép illusztráció. 

 

 

Kapcsolódó hírek

Elszólta magát a brüsszeli politikus: A kokain az egyik legnépszerűbb szer az uniós alkalmazottak körében
Zárt ajtós megbeszélésen jelentette ki a brüsszeli régió városfejlesztésért felelős államtitkára még januárban, hogy az uniós intézmények dolgozói körében is jelen van a drogfogyasztás. A kijelentések annak kapcsán hangzottak el, hogy az Európai Bizottság azt tervezi, egyes uniós intézményeket áthelyeznek Brüsszel északi városnegyedébe, ahol nagy számban vannak jelen a droghasználók, valamint a bűnözési ráta is kimagasló.
Külföld
Tico 60 kiló kábítószert szagolt ki Szegeden
Tico segítségével, egy szegedi mélygarázsban találták meg a KR NNI nyomozói azt az autót, amiben mintegy 62 kilogramm kábítószer lapult. A gépkocsi tulajdonosát kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják – közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.
Belföld

Ajánljuk még