Fontos

Szentkirályi Alexandra: Holnap 13 órától Kormányinfó!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dzsihadisták több civilt megöltek Maliban

Legalább 13 civilt öltek meg dzsihadisták Mali középső részén, Mopti körzetében – közölték helyi hivatalos források pénteken.

A tájékoztatás szerint a fegyveresek csütörtökön több házat és gabonatárolót is felégettek a zömében dogon etnikumú Kani-Bonzon településen, három embert pedig elhurcoltak.

A körzet egyik, neve elhallgatását kérő tisztségviselője a sajtóval azt közölte, a halottak száma elérheti a húszat is, a kivizsgáláshoz a kormány és az ENSZ mali katonai missziója (MINUSMA) segítéség kérték.

Malit az országban 2012-ben kitört felkelés óta politikai, gazdasági és humanitárius válság sújtja, amely elősegítette a dzsihadisták térnyerését. Az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezet szövetségesei rendszeresen támadnak meg civileket, katonákat és az ENSZ békefenntartó erőit is.

A héten út mentén elhelyezett pokolgép végzett az ENSZ három, szenegáli békefenntartójával az ország déli részén. Az országban mindemellett többször összecsapásokra kerül sor a nomád pásztor fulanik és a vadász életmódot folytató dogon törzsek között is.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még