Aktuális

Telitalálat az ötös lottón! Rekordnyeremény ütötte egy szerencsés nyertes markát

Bruno Le Maire: A G20-as pénzügyi vezetőknek el kell ítélnie Moszkvát az ukrajnai háború miatt

A világ legfejlettebb országait tömörítő G20-csoport pénzügyi vezetőinek el kell ítélnie az Ukrajna elleni orosz agressziót – jelentette ki Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter a Reuters brit hírügynökségnek adott pénteki interjújában, hozzátéve, hogy az EU újabb, az orosz kormányt sújtó büntetőintézkedések előkészítésén dolgozik.

A G20 elnökségét jelenleg betöltő India nem akarja napirendre tűzni a tagországok pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek csúcstalálkozóján az újabb Oroszország-ellenes szankciók kérdését, és mindent elkövet, hogy a „háború” szó kimaradjon a G20-as zárónyilatkozatnak a pontosan egy éve tartó fegyveres konfliktusról szóló részéből – jegyezték meg a nemzetközi találkozó tisztségviselői a Reuters-nek.

Az indiai szubkontinens középső részén fekvő Bengaluruban rendezett G20-as pénzügyi csúcs első napján a francia pénzügyi tárca vezetője az interjúban kijelentette: „A szankciók egyre hatékonyabban és hatásosabban fognak működni. Egy Oroszország elleni újabb, európai szintű szankciós csomagon dolgozunk” – fogalmazott Bruno Le Maire.

Kapcsolódó tartalom

La Maire szerint azzal, hogy India kedvezményes áron vásárolt orosz kőolajat, csökkent Moszkva olajbevétele.

A francia pénzügyi tárca vezetője azt is megjegyezte, hogy további pénzügyi támogatást kértek Ukrajna számára a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF).

A G20 zárónyilatkozatával kapcsolatban Le Maire kifejtette, hogy a cél ragaszkodni a 2022-es bali csúcs zárónyilatkozatának szövegéhez. Azt hiszem, az hitelesen testesítette meg az Ukrajna elleni elfogadhatatlan agresszióval kapcsolatos világos álláspontunkat.

A G20, amelynek Oroszország is a tagja, a bali csúcstalálkozót követő vezetői nyilatkozatában a lehető leghatározottabb hangnemben (elítélte) az Oroszországi Föderáció Ukrajna elleni agresszióját, és követelte az Ukrajna területéről történő feltétel nélküli és teljes kivonulást.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még