Fontos

Orbán Viktor: Már márciusban érezni lehet majd, hogy lassul az áremelkedés üteme

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Téli viharok bénították meg az Egyesült Államok nyugati és északi részét

Ismét rendkívüli időjárás sújtja az Egyesült Államok nyugati és északi részét, szél- és hóviharokkal, jéggel, extrém hideggel és fennakadásokkal a légiközlekedésben.
@hirado.hu Újabb viharok Kaliforniában #hiradohu #hírek #amerika #vihar #tél #hóvihar #kalifornia #usa #külföld #időjárás #természet #foryoupage #foryou #nekedbe ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A szerdán érkezett hidegfront Kaliforniában számos helyen áramkimaradást okozott, Arizonától Wyoming államig pedig több országos jelentőségű autóutat is le kellett zárni. Szerdán délutánig már mintegy 1200 repülőjáratot is töröltek a térségben.

A téli időjárás leginkább az északi államokat sújtja: Észak- és Dél-Dakota, Minnesota és Wisconsin államban szünetel a tanítás az iskolákban és a hivatalok egy részét is bezárták.

Kapcsolódó tartalom

Az északnyugati Washington állam hegyvidéki részén a szélvihar és komoly havazás miatt a mentőegységek nem tudják megközelíteni a hétvégi lavinabalesetben elhunyt három hegymászó holttestét sem.

Kaliforniában a rendkívül erős – óránként 100 kilométer feletti sebességű – szél okoz problémát, és vezetett áramkimaradásokhoz. Szerda délutánig 91 ezer háztartásban szünetelt a szolgáltatás. A meteorológusok a Los Angeles körüli hegyvidékre is hófúvás miatt adtak ki figyelmeztetést.

Az előrejelzések szerint az ország északi részén rekordmennyiségű hó is eshet a következő napokban, Észak-Dakota államban pedig csütörtökön és pénteken akár mínusz 30 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Kapcsolódó tartalom

Az ország keleti partvidékén ugyanakkor szokatlanul enyhe időt ígérnek csütörtökre, helyenként több 10 Celsius-fokkal magasabbat a megszokottnál. A fővárosban, Washingtonban például csütörtökön a legmagasabb hőmérséklet átlépheti a 25 Celsius-fokot. A hőmérséklet ugyanakkor pénteken már csak 14 fok körül alakul, szombaton pedig a legmagasabb értékek sem haladják meg a 6 Celsius-fokot.

Ajánljuk még