Gyász

Elhunyt Dunai Tamás színművész

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megérkezett az orosz hadijelentés

Az ukrán fegyveres erők az elmúlt nap folyamán mintegy 455 embert veszítettek, közülük több mint 210-en a Donyeck körzetében folytatott harcokban estek el – jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.

A tábornok a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök és objektumok között sorolt fel egyebek között egy Szu-25-ös repülőgépet, egy harckocsit, egy alacsonyan repülő célok bemérésére használt 35D6-os lokátort és hét hadianyag-raktárt.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója a Rigában szerkesztett Meduza orosz ellenzéki hírportál szerint közzétett egy több tucat, sorba fektetett egyenruhás halottat ábrázoló fényképet, akikről azt állította, hogy az általa irányított zsoldoscsoport tagjai. Azért vesztették életüket Artemivszknél (Bahmutnál), mert nem kaptak elegendő lőszert a védekezéshez – mondta.

Prigozsin napok óta lőszerhiányra panaszkodott, amit a védelmi minisztérium részéről „egzaltációnak” minősítettek. Csütörtökön a csoport vezetője megerősítette, hogy a Wagner kapott lőszert.

A moszkvai katonai tárca közölte, hogy az oroszországi Belgorod megyében lezuhant az orosz légierő egy Szu-25-ös csatarepülőgépe. A pilóta katapultált, de életét vesztette, a gép pusztulását a tárca szerint műszaki hiba okozhatta.

Donyeck központjára csütörtök kora délutánig legkevesebb háromszor is tüzet nyitott az ukrán tüzérség.

A város mentőszolgálatának négy alkalmazottja a találatok következtében életét vesztette, tíz tűzoltó pedig megsebesült.

Később egy civil nő haláláról és három további személy sérüléséről hangzott el hivatalos bejelentés.

A helyi hatóságok arra figyelmeztették a lakosokat, hogy lehetőség szerint ne hagyják el otthonaikat, mert az ukrán hadsereg a haza védelmezőjének Oroszországban ünnepelt napja és az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” elindításának első évfordulója alkalmából valószínűleg fokozni fogja támadásainak intenzitását.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még