Interjú

Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Oroszország interkontinentális ballisztikus rakétakísérletet hajthatott végre, miközben Biden Kijevben tartózkodott

| Szerző: hirado.hu
A Sátán-2 nevű rakéta akár egy 40 megatonnás robbanófejet is képes hordozni, hatótávolsága 10 ezer kilométer, és hozzávetőleg egy Franciaország méretű területet képes megsemmisíteni. Az amerikaiak ezt nem tekintik eszkalációs fejleménynek.
Az orosz elnök hivatalos honlapja által közreadott, videofelvételrõl készült kép egy RS-28 Sarmat típusú interkontinentális ballisztikus rakéta tesztelésérõl, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a manõverezõ nukleáris fegyverek kifejlesztésérõl tartott beszámolója alatt mutattak be Moszkvában 2018. március 1-jén, Putyin évértékelõ beszédének napján. (MTI/EPA/Orosz elnök hivatalos honlapja)

Jelentések szerint Oroszország interkontinentális ballisztikus rakétakísérletet hajthatott végre hétfőn Joe Biden ukrajnai tartózkodásával egy időben, és erről előre figyelmeztette az Egyesült Államokat.

Kapcsolódó tartalom

Moszkva pár órával az esemény előtt értesült az amerikai elnök Kijevbe érkezéséről. Sajtóhírek szerint az oroszok figyelmeztetést kaptak, hogy ez idő alatt ne támadják meg az ukrán fővárost.

A CNN úgy értesült, hogy Oroszország a Sátán-2 néven emlegetett interkontinentális rakétát tesztelte, miközben Biden ukrán kollégájával találkozott. Az említett rakéta akár egy 40 megatonnás robbanófejet is képes hordozni, hatótávolsága 10 ezer kilométer, és hozzávetőleg egy Franciaország méretű területet képes megsemmisíteni.

Amerikai tisztviselők úgy nyilatkoztak, a kilövést nem tekintik az eszkaláció irányába tett lépésnek. Ráadásul úgy tudni, a tesztindítás sikertelen is volt.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még