Aktuális

Erre még sosem volt példa az ötöslottó történetében

Újabb fordulat a Madeleine McCann ügyben, beleegyezhetett a család a DNS-vizsgálatba

| Szerző: hirado.hu
Ismét Madeleine McCann eltűnésének ügyén a világ szeme, sorsdöntő fordulathoz érhet a 15 éve tartó nyomozás.

Egy fiatal nő közösségi oldalán írt arról, hogy ő lehet Madeleine McCann, a közel 16 éve eltűnt brit kislány.

A 21 éves lengyel nő, Julia Faustyna egy Instagram-fiókot hozott létre, hogy megpróbálja felvenni a kapcsolatot Kate és Gerry McCann-el, Madeleine szüleivel. A nő néhány nap alatt közel egymillió követőt gyűjtött össze @iammadeleinemccan nevű fiókjának.

Kapcsolódó tartalom

Julia elmondása alapján azután kezdte megkérdőjelezni személyazonosságát, miután a nagymamája mondott neki valamit a gyermekkora kapcsán, ami nem stimmelt. Emellett számos hasonlóságot vett észre önmaga és Madeleine között, többek között egy foltot a szemében, valamint úgy véli az arca, orra és a szeme is hasonló Madeleinéhez.

Julia Faustyna az Instagram-fiókon keresztül próbálta meg felvenni a kapcsolatot Madeleine szüleivel egy DNS-teszt elvégzése érdekében. A lány szerint Kate és Gerry McCann mostanra beleegyezett a DNS-tesztbe. A család egyelőre még nem adott ki közleményt.

Egy, a McCann családhoz közel álló forrás azt mondta: „A család nem kockáztat, hajlandóak minden nyomot megvizsgálni. Fontos, hogy az összes tényezőt megvizsgálják, a lány valóban hasonlóan néz ki. Ez nem vitatható. Ha igaz, amit mond, minden esély megvan, hogy ő lehet az.” – írja a ELLE Australia. 

A 21 éves lengyel nő egy Instagram-bejegyzésben elmondta, hogy korábban számtalanszor kért DNS-vizsgálatot nevelőszüleitől, ám ők sosem egyeztek ebbe bele. Mikor Julia erről beszélt, a szülők témát váltottak, a lány elmondása alapján idegesek, zavartak lettek.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Faustyna a Facebook-profilján közzétett posztban leírta, hogy semmire sem emlékszik a gyerekkorából, beleértve a késői szakaszt is, állítása szerint poszttraumás amnéziában szenved és egy pedofil áldozata volt.

A 21 éves nő azt állítja, hogy egy német férfi bántalmazta őt gyerekkorában, aki szerinte hasonlít a Find Madeleine nevű webhelyen szereplő gyanúsítottra. „Ismerem ezt a személyt” – mondta az Instagramon. – „Nagyon hasonlít a bántalmazómra”.

Madeleine McCann egy portugáliai üdülőhelyen, Praia da Luzban tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A német gyanúsított 1995 és 2007 között megszakításokkal a térségben, Algarve régióban élt, néhány évig éppen Praia da Luz és a következő nagyobb település, Lagos között lakott egy házban. Voltak alkalmi munkái, de főleg bűncselekményekből tartotta fenn magát, a többi között kábítószerrel kereskedett és betört szállodákba, apartmanokba.

Kapcsolódó tartalom

Az éveken át húzódó nyomozással kapcsolatosan 2022 februárjában újabb fejlemények láttak napvilágot. Egy német tévécsatornánál azt állították, hogy fontos információkhoz jutottak a Madeleine eltűnésével gyanúsított Christian Brücknerrel kapcsolatban.

A SAT1 német csatornán mutatták be az Újabb nyomok a Maddie-ügyben – a német Christian B. a tettes? című, közel kétórás dokumentumfilmet, melyből kiderült, hogy a 44 éves Christian Brückner karbantartóként dolgozott abban a nyaralóban, ahol a kislány a szüleivel lakott, az Algarve régióban található Praia da Luzban. Ezt az apartmant személyzete eddig egyszer sem említette a rendőrségnek. Napvilágot látott továbbá az is, hogy Brückner mindössze öt percre tartózkodott a hoteltől Madeleine eltűnésének időpontjában.

Madeleine eltűnését követően a portugál és a brit rendőrök nagy erőkkel indultak a keresésére, a szülei pedig egy nemzetközi keresőkampányt is indítottak a kislány megtalálása érdekében.

A nyomozók 2007 szeptemberében bejelentették, hogy Madeleine vérnyomait egy kocsiban találták meg, amit szülei 25 nappal az eltűnése után béreltek. Ennek következtében sokáig a kislány édesanyját, Kate McCannt gyanúsították.

A portugál rendőrség később elismerte, hogy súlyos hibákat követett el a nyomozás korai, kritikus szakaszában. Az új nyomozás eredményeképpen a portugál rendőrség négy gyanúsítottat hallgatott ki, de nem sokkal később tisztázták őket.

Ajánljuk még