Interjú

Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Elutasították a kérelmét, börtönben marad a megvádolt futballista

A spanyol bíróság kedden elutasította Dani Alves fellebbezését, így a brazil labdarúgó továbbra is rács mögött marad, és óvadék fejében sem védekezhet szabadlábon az ellene felhozott szexuális zaklatási ügyben.

A bíróság indoklása szerint fennáll a menekülés veszélye, ezért börtönben kell maradnia. Dani Alvest akár tizenkét évi börtönre is ítélhetik, ha bűnösnek találják a szexuális zaklatás vádjával.

Dani Alves (Fotó: MTI/EPA)

A világ legeredményesebb futballistái közé tartozó hátvéd ügyében azért kezdődött nyomozás, mert egy nő feljelentette: Alves a múlt év végén, egy barcelonai diszkóban szexuálisan zaklatta. A január 20-i barcelonai őrizetbe vételét követően mexikói futballklubja, az UNAM, amelynek 2022 júliusa óta volt a játékosa, másnap szerződést bontott vele. A 39 éves Alves tagadja az ellene felhozott vádat.

Elmarasztaló ítélet esetén a szexuális erőszakról szóló törvénycikk legutóbbi módosítása nyomán a brazil futballistára négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés vár. Alves az eredményességet illetően világelsőnek számít, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával, valamint a válogatottal összesen 43 trófeát gyűjtött. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, a brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

Ajánljuk még