Időjárás

Visszatér a nyári idő, mutatjuk, hány fok várható

Megint káoszt okoztak a klímaaktivisták a kora reggeli bécsi forgalomban

| Szerző: hirado.hu
Jelentős problémákat okoz az osztrák fővárosban a klímaaktivisták újabb tiltakozási akciója, melynek keretein belül egész városrészek közlekedését bénították meg.

„Új hét, új ragasztóakciók Bécsben” – írja a Kronen Zeitung nevű osztrák napilap. Hétfőn az Utolsó Generáció aktivistái ismét megbénították kora reggeli forgalmat Bécsben, ezúttal több helyszínt is kiválasztottak, mindenhol jelentős dugók alakultak ki.

A tüntetések második hetében több résztvevő reggel 8 órakor transzparensekkel (például: „A klímapokolba száguldunk!”) vonult ki Bécs utcáira, egyes helyeken pedig még azóta is blokkolják a forgalmat.

Kapcsolódó tartalom

Második hete helyezzük saját testünket a forgalom útjába, ugyanis a jövőnk a tét” – tweetelték a klímaaktivisták a közösségi médiában.

A lap emlékeztet, hogy az előző heti blokádok után a hétvége a „tárgyalásokról” szólt.

A szervezet klímaaktivistái február 13-án hirdettek új, két hétig tartó akciósorozatot Bécs-szerte, amivel a klímaválságra akarják felhívni a figyelmet.

Az Utolsó Generáció tagjai „radikális újragondolást” követelnek az éghajlati válság kérdésében. Egyebek mellett

azt szeretnék, ha 100 km/h-s sebességkorlátozás lenne bevezetve egész Ausztriában.

Hogy erre felhívják a figyelmet, radikális tiltakozási formákat alkalmaznak, például az utcára ragasztják magukat, illetve híres képeket festékkel vagy levessel locsolnak le.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép forrása: Twitter/Letzte Generation Österreich

Ajánljuk még