Aktuális

A férfiak után a magyar női 4x400-as váltó is országos csúcsot futott az atlétikai vb-n

Meghaladta a 41 ezret a földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban

Törökországban 41 156-ra emelkedett a február 6-i földrengések halálos áldozatainak a száma - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a török katasztrófavédelem (AFAD) elnöke, Yunus Sezer.

Sezer az AFAD ankarai központjában felszólalva arról is beszámolt, hogy a sérültek száma a jelen állás szerint 114 834.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette: 15 helyszínen még most is túlélők után kutatnak a mentőegységek, túlnyomó többségében a dél-törökországi Hatay tartományban. Legutóbb szombaton, a mentési munkálatok 13. napján hoztak ki túlélőket a romok alól. Három ember, köztük egy gyerek életét 296 óra után sikerült megmenteni Hatayban.

Kapcsolódó tartalom

Murat Kurum török városfejlesztési miniszter hétfőn a szintén földrengés sújtotta Gaziantep tartományba látogatott. Később újságíróknak nyilatkozva azt mondta: nem a földdel egyenlővé tett régi települések helyére építik fel az újakat, hanem máshol alakítják ki őket.

Kapcsolódó tartalom

A talaj minőségétől függően a völgyekből a hegyek felé költöznek, a törésvonalaktól távolabbi helyekre. Kiemelte továbbá hogy az épületek magassága nem fogja meghaladni a 4-5 szintet, a lakóházak földszintjét pedig nem lehet majd üzlethelyiségként használni.

A török hatóságok február 6. óta 6414 utórengést regisztráltak az érintett térségben.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Martin Divisek

Kapcsolódó hírek

Megható videón a földrengést túlélő születésnapos kislány meglepetése
Meglepetéssel készültek az ötödik életévét betöltő kis Berfinnek. Az önkéntesek által szervezett „meglepetésbuliba” a többi fiatal túlélő is meghívást kapott. Rengeteg gyermek maradt otthon nélkül a modern Törökország történelmének legsúlyosabb természeti katasztrófája után.
Külföld

Ajánljuk még