Aktuális

Orbán Viktor tíz év után ismét a Tranziton – Nézze vissza a beszélgetést!

Halálos lövöldözés szakította félbe a New Orleans-i karneváli felvonulást

Lövöldözni kezdett egy férfi vasárnap éjszaka New Orleansban, a Mardi Gras nevű karnevál egyik felvonulásán, a rendőrség közleménye szerint egy ember meghalt, négyen megsebesültek.

A közlemény szerint a gyanúsítottat sikerült gyorsan feltartóztatniuk és őrizetbe venniük a környéken szolgálatot teljesítő rendőröknek. Az akció során kialakult lövöldözést követően az öt áldozatot – három férfit, egy nőt és egy fiatal lányt – kórházba vitték, ahol egyikük belehalt sebeibe, a többiek állapota stabil.

Kapcsolódó tartalom

Az intézkedés során két lőfegyvert foglaltak le, az erőszakos cselekmény okának és körülményeinek vizsgálata még folyamatban van.

A Bacchusról elnevezett karneváli menetet vasárnap éjszaka átmenetileg felfüggesztették, majd New Orleans történelmi belvárosán keresztül folytatódott a felvonulás.

Kapcsolódó tartalom

A louisianai nagyváros karneválja, a Mardi Gras az Egyesült Államokban a leghíresebbek közé tartozik: bel- és külföldi turisták tömegeit vonzza, és a város idegenforgalmának egyik legfontosabb eseménye.

A kiemelt kép illusztráció.

Kapcsolódó hírek

Többen súlyosan megsérültek, miután lövöldözés tört ki egy éjszakai klubban
Gyilkossági kísérlet vádjával tartóztattak le két fiatal férfit, akik <a href="https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/01/23/lovoldozes-volt-egy-ejszakai-klubban-legkevesebb-12-en-megsebesultek/">január végén tüzet nyitottak egy éjszakai klubban az Egyesült Államokban</a>. A lövöldözésben tizenkét ember sérült meg, közülük három embert kritikus állapotban szállítottak kórházba. A rendőrség az üggyel kapcsolatban két személyt tartóztatott le pénteken.
Külföld

Ajánljuk még