Aktuális

Sulyok Tamás: A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom

Brüsszeli korrupció – Miután lebuktak a lefizetett képviselők, sorra jelentik be ajándékaikat a többiek

| Szerző: hirado.hu
A brüsszeli korrupciós botrány óta eltelt hetekben kiderült, az Európai Parlament legkevesebb 53 képviselője sértette meg a magatartási kódexet azzal, hogy késve számolt be a kapott ajándékokról.

Az európai parlamenti képviselők az utóbbi időben serényen próbálják bepótolni lemaradásukat, és sorra jelentik be ajándékba kapott utazásaikat – írta az Index.

A portál szerint sietségüket a nemrég kirobbant brüsszeli korrupciós botrány váltotta ki, mely óta előzetes letartóztatásba került mások mellett az Európai Parlament egyik volt alelnöke, akinek az otthonában készpénzzel teli táskát rejtegettek.

Kapcsolódó tartalom

A lap emlékeztetett: a szabályozás szerint az európai parlamenti képviselőknek be kell jelenteniük minden olyan, harmadik fél által szervezett eseményt, amikor utazásukat és elszállásolásukat más fizeti. A nyilatkozatok beadásának határideje a rendezvényen való részvétel utolsó napját követő hónap utolsó napja.

Eva Kaili egyik luxusnyaralásán (Forrás: Origo)

A portál szerint a brüsszeli korrupciós botrány kirobbanása óta 103 nyilatkozatot nyújtottak be, és legkevesebb 53 képviselő sértette meg az Európai Parlament magatartási kódexét.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Az Európai Parlament képviselői a gáz- és atomenergia-ágazatokról szavaznak a strasbourgi ülésteremben 2022. július 6-án. A parlament úgy döntött, hogy a gáz- és a nukleárisenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek.
MTI/EPA/Julien Warnand

Ajánljuk még