Aktuális

Lesodródott az útról egy autó Veszprém vármegyében: többen megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba

Ellepték Chicago repterét a hajléktalanok

| Szerző: hirado.hu
Kemény bírálatok érik Chicago polgármesterét, Lori Lightfootot a város repterének állapota mitt. A közösségi médiában olyan fotók jelentek meg, amelyek szerint hajléktalanok táboroznak a repülőtéren.

A chicagói rendőrség létszáma 19 százalékkal csökkent a demokrata polgármester 2019. májusi hivatalba lépése óta.

Chicago polgármesterét, Lori Lightfootot keményen bírálták az interneten, mert az O’Hare repülőtéren egyre több hajléktalan táborozott le, s erről egyre több fotó jelenik meg a közösségi médiában. Emiatt sokan felháborodtak a város biztonságát féltve.

Lightfoot azt állította, hogy törődik a chicagóiak biztonságával. „A városunkban mindenki megérdemli, hogy úgy érezze biztonságban van, mivel biztonságban is van” – mondta nemrég.

Újságírók és politikai kommentátorok leszólták Chicago polgármesterét, amiért hagyta, hogy a világ egyik legnagyobb reptere, az O’Hare nemzetközi repülőtér hajléktalanok táborává váljon.

Miranda Devine újságíró azt írta, hogy Chicago zászlóshajó repülőtere romokban hever:

„A chicagói O’Hare repülőtér egy mocskos hajléktalantábor.”

„A felkeresés nem végrehajtás, és a hivatalunk továbbra is traumainformált megközelítésekkel fog reagálni a közösség szükségleteire” – közölte Lightfoot hivatala a New York Postnak.

Jack Lombardi II republikánus kongresszusi képviselőjelölt jobb napokra emlékezett a városban.

„Az egykor gyönyörű város, Chicago egy bedeszkázott, bűnözéssel teli és mocskos várossá vált Lightfoot progresszívizmusa alatt.”

Egy másik felhasználó azzal érvelt, hogy

a repülőtéren belüli hajléktalantáborokról készült videók tökéletesen összefoglalják Joe Biden és Lori Lightfoot sikertelen vezetését.

Az Egyesült Államok ennél sokkal jobb.

Az NBC Bay Area riportere, Scott McGrew azt válaszolta, hogy a hajléktalanság évek óta probléma, ezzel nyilvánvalóan a polgármestert próbálta védeni. „Chicagói születésűként, akinek a szülei még mindig ott élnek, évtizedek óta havonta ki-be járok az O’Hare-re. Ez már évek óta probléma” – írta.

Lightfoot kormányát azért is bírálták, mert azt szorgalmazta, hogy a migránsokat egy elhagyatott K-mart épületben helyezzék el, amely miatt egyes lakosok aggodalmukat fejezték ki a helyi közösség „biztonsága” miatt.

A polgármester kemény újraválasztási küzdelem előtt áll, mivel politikájának támogatottsága egyre csökken – derül ki a WBEZ, a Chicago Sun-Times, az NBC5 és a Telemundo Chicago egyik friss felméréséből.

A felmérésben részt vevők 71 százaléka mondta azt, hogy aggódik amiatt, hogy a város rossz irányba halad.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. A kiemelt képen Joe Biden amerikai elnök és Lori Lightfoot, Chicago polgármestere. 

Ajánljuk még