Aktuális

Halálos vonatgázolás történt

Egy fiatal nő azt állítja, hogy ő Maddie McCann, a közel 16 éve eltűnt brit lány

| Szerző: hirado.hu
Egy fiatal nő közösségi oldalán írt arról, hogy ő lehet Madeleine McCann. Sajnos azonban nem valószínű, hogy a brit kislány, aki 2007-ben tűnt el nyomtalanul a dél-portugáliai Praia da Luz üdülőközpontból még életben van.

A 21 éves Julia Faustyna Facebook- és Instagram-oldalán is azt írja, hogy szerinte ő lehet Madeleine McCann. Állítását azzal támasztja alá, hogy ugyanazon a helyen van folt a szemében, mint a kislánynak, továbbá az arcán található anyajegy is megegyező a kislányról készült képen látható anyajeggyel.

A lány Facebook-oldalán osztotta meg történetét, és írta le, hogy szerinte miért lehet ő az eltűnt kislány.

Faustyna leírta a posztban, hogy semmire sem emlékszik a gyerekkorából, beleértve a késői szakaszt is, állítása szerint poszttraumás amnéziában szenved és egy pedofil áldozata volt.

Faustyna most DNS-teszt elvégzését szeretné, hogy kiderítse az igazságot.

Mint az már ismert, Madeleine McCann 2007-ben, nem sokkal negyedik születésnapja előtt tűnt el egy portugál szállodából.

A portugál és a brit rendőrök nagy erőkkel indultak a keresésére, a szülei pedig egy nemzetközi keresőkampányt is indítottak a kislány megtalálása érdekében.

A nyomozók 2007 szeptemberében bejelentették, hogy Madeleine vérnyomait egy kocsiban találták meg, amit szülei 25 nappal az eltűnése után béreltek. Ennek következtében sokáig a kislány édesanyját, Kate McCannt gyanúsították.

Kapcsolódó tartalom

A portugál rendőrség később elismerte, hogy súlyos hibákat követett el a nyomozás korai, kritikus szakaszában. Az új nyomozás eredményeképpen a portugál rendőrség négy gyanúsítottat hallgatott ki, de nem sokkal később tisztázták őket.

Az ügyben többször is kihallgatták a német Martin Neyt, akit 2012-ben ítéltek életfogytiglani börtönbüntetésre három kisgyermek elrablása és meggyilkolása miatt. Ney az emberrablás idején a környéken dolgozott, de a kihallgatások során végig tagadta, hogy köze lenne a Madeleine-ügyhöz. Ney neve már korábban is felmerült, de nem találtak ellene elegendő bizonyítékot.

Az éveken át húzódó nyomozással kapcsolatosan 2022 februárjában újabb fejlemények láttak napvilágot. Egy német tévécsatornánál azt állították, hogy fontos információkhoz jutottak a Madeleine eltűnésével gyanúsított Christian Brücknerrel kapcsolatban. A SAT1 német csatornán mutatták be az Újabb nyomok a Maddie-ügyben – a német Christian B. a tettes? című, közel kétórás dokumentumfilmet, melyből kiderült, hogy a 44 éves Christian Brückner karbantartóként dolgozott abban a nyaralóban, ahol a kislány a szüleivel lakott, az Algarve régióban található Praia da Luzban. Ezt az apartmant személyzete eddig egyszer sem említette a rendőrségnek. Napvilágot látott továbbá az is, hogy Brückner mindössze öt percre tartózkodott a hoteltől Madeleine eltűnésének időpontjában.

Kapcsolódó tartalom

A nyomozás során ez volt első alkalom, hogy a portugál ügyészség hivatalos gyanúsítottat azonosított az ügyben, leszámítva a korábban már tisztázott szülőket.

A brit kislányt 2020-ban a német hatóságok halottnak nyilvánították, és már akkor azt valószínűsítették, hogy Brückner felelős a haláláért.

Angliában továbbra is lezáratlan a nyomozás, miközben Portugáliában éppen Madaleine eltűnésének 15. évfordulóján évült el az ügy. A ottani törvények értelmében ugyanis 15 év után senki sem hozható kapcsolatba Madeleine eltűnésével, így vádemelés sem történhet.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: A Portugáliában 2007 májusában eltűnt Madeleine McCann szülei által közzétett szórólap. A jobb oldalon látható képet számítógéppel készítették, míg a bal oldalon lévő fotó a kislány eltűnésekor, négyéves korában készült (Fotó: MTI/EPA)

Forrás: Irish Mirror

Ajánljuk még