Fontos

Házkutatást tartottak a 15 éves fiúval viszonyt folytató pedagógiai asszisztensnél

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiújultak a fegyveres összecsapások a földrengés sújtotta térségben Szíriában

Kiújultak a fegyveres összecsapások péntekre virradóra Szíria lázadók uralta északnyugati térségében az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint.

A térséget sújtó, több ezer áldozattal járó február 6-i földrengés óta először jelentettek harcokat a kormányerők és a lázadó milíciák között.

A szíriai polgárháború eseményeit megfigyelő civil szervezet közölte: a kormányerők a lázadók kezén lévő, Aleppó tartománybeli Atáribot vették ágyútűz alá, és tűzharcot jelentettek az Idlib tartománybeli Szárákibból is. Összecsapások törtek ki a közép-szíriai Hama tartományban lévő két település térségében is.

Kapcsolódó tartalom

Az OSDH értesülése szerint Atáribban és környékén 235 halálos áldozata van a február 6-i, Törökország déli és Szíriai északnyugati részét sújtó, 7,7 és 7,6 erősségű földrengéseknek. Az ENSZ adatai szerint az ország északnyugati részén összesen több mint 4400 halottról tudni. A földrengések a két országban több mint 40 ezer ember halálát okozták.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) súlyos aggodalmát fejezte ki az Északnyugat-Szíriában élők miatt, ahol a földrengés kárvallottjai még mindig nem jutottak elegendő segítséghez.

Az itt lakó mintegy négymillió ember nagy része már a földrengés előtt is nehéz körülmények között élt, és folyamatosan humanitárius segélyekre szorult.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még