Aktuális

Lesodródott az útról egy autó Veszprém vármegyében: többen megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba

A Svéd Államvasutakat bénítaná meg egy hackercsoport

| Szerző: hirado.hu
Az Anonymus Sudan hackercsoport a napokban már támadást intézett a SAS légitársaság weboldala ellen, most a vasúttársaságot béníthatja meg. Hasonló eset Olaszországban történt a napokban.

A Svéd Államvasút lehet a következő célpontja annak a hackercsoportnak, amelyik a Scandinavian Airlines (SAS) légitársaságot már megtámadta a napokban. A nagy múltú légitársaságnak a támadás következtében elérhetetlenné vált a weboldala, és néhány utasának adatai szabadon hozzáférhetővé váltak.

Hasonló támadások Olaszországban zajlottak a napokban, a két ügy közötti összefüggésről egyelőre nincs biztos információ.

Kapcsolódó tartalom

Az Anonymus Sudan csoport – svéd sajtóinformációk szerint – következő célpontja a Svéd Államvasutak lehet. A vasúttársaságon kívül a kisebb svédországi repülőterek is a csoport célkeresztjébe kerülhetnek.

Az Aftonbladet információi szerint a túlterheléses módszerrel teszik elérhetetlenné az adott légikikötő weblapját, azon keresztül pedig a működését.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még