Aktuális

Lövöldözés volt a franciaországi Montpellier bírósága előtt, többen meghaltak

Gyanús ukrán és kínai üzleti kapcsolatok – egymást érik a botrányok Joe Biden körül

Bizottsági vizsgálat kezdődött az Egyesült Államokban, hogy feltárják Joe Biden és fia, Hunter Biden viselt dolgait. Gyanús ukrán és kínai üzleti kapcsolatok, drága ajándékok, dollár százezrekért értékesített amatőr festmények. Többek között ilyen és ehhez hasonló ügyek fűződnek az amerikai elnök családjához. Hunter Biden közölte: nem hajlandó együttműködni a bizottsággal.

Joe Biden sötét oldala: megkezdte munkáját a kongresszusi bizottság, kivizsgálják az elnöki család korrupciós ügyeit – ezzel a címmel jelentetett meg cikket a Metropol. Úgy fogalmaznak: Joe Biden egyre mélyebbre süllyed a korrupciós mocsárban, felderítik az elnöki család zavaros ukrán és kínai pénzügyeit is.

Az amerikai képviselőház, a kongresszus felügyeleti és elszámoltathatósági bizottsága vizsgálatsorozatot indított az amerikai elnök és fia korrupciógyanús ügyleteinek kivizsgálására.

Ehhez a legfontosabb bizonyítékokat az elnök fiának egy korábban elhagyott számítógépén találták meg. A testület többek közt vizsgálni fogja azokat a kétes eredetű és névtelen adományokat, amelyeket a Biden család kapott Kínából és Ukrajnából. Emellett górcső alá veszik a nemrég festőművésznek állt Hunter Biden több százezer dollárért eladott festményeit is. Sokak szerint emögött egyértelműen pénzmosás áll.

Kapcsolódó tartalom

Mindemellett a bizottság arra is szeretne választ kapni, hogy Joe Biden a befolyását felhasználva juttatta-e előnyös üzleti kapcsolatokhoz a fiát. A gyanú szerint ugyanis a regnáló elnök még az Obama-adminisztráció alelnökeként segített Hunternek bekerülni az ukrán Burisma nevű gázipari óriáscég igazgatótanácsába havi 50 ezer dolláros javadalmazásért, holott a fiának nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata az energiaszektorban.

A számítógépén talált dokumentumok szerint az elnök fia ezer szálon kötődött egy kínai energiavállalathoz is. Tőlük több mint másfél millió dollárt és nagy értékű ajándékokat, köztük egy 3 karátos gyémántot is kapott, amiért látszólag semmilyen legális szolgáltatást nem nyújtott cserébe.

Az amerikai elnök fia kategorikusan megtagadta az együttműködést. Ügyvédjén keresztül azt írta, hogy ő magánszemély, ezért a bizottság által kért iratokat nem köteles beszolgáltatni.

Az utóbbi időszakban egymást érik a botrányok Joe Biden körül. A közelmúltban több házkutatást is tartottak az elnök otthonában és nyaralójában is illetéktelenül tárolt kormányzati iratok miatt. Biden wilmingtoni otthonában minősített titkos iratokat találtak az FBI nyomozói.

Néhány nappal ezelőtt pedig egy Pulitzer-díjas oknyomozó amerikai újságíró azt állította: az Egyesült Államok robbantotta fel az Északi Áramlatot, amihez távirányítású bombákat használtak az amerikai haditengerészet búvárai.

Mint írta, az akciót már tavaly nyáron előkészíthették, de a robbantást csak szeptember 26-án hajtották végre, Joe Biden elnök parancsára.

Kapcsolódó tartalom

Számos sötét ügyletet kötnek a jelenlegi elnökhöz és családjához az Egyesült Államokban – fogalmazott az M1-en a Századvég jogi szakértője. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint nem biztos, hogy célja a jelenlegi demokrata vezetésnek, hogy cáfolják az elnök elleni vádakat.

„Ha azt készítik elő már az egyébként demokrata-liberális oldalon, hogy megágyazzannak annak, hogy Biden azért az Északi Áramlat robbantással kapcsolatos helyzetet nem tudja kezelni, az inflációt nem tudja kezelni, a kétpárti megállapodásokat nem tudja tető alá hozni, emellett titkosított iratokat találtak nála, és a fia viselt dolgai akkora terhet jelentenek, hogy emiatt nem nyerne a 2024-es választásokon, ezért félre fogják tudni tenni” – mondta a szakértő, aki szerint a fent említett kontextusba érdemes helyezni azt a helyzetet, amelybe jelenleg az Egyesült Államok és annak elnöke került.

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még