Aktuális

Lövöldözés volt a franciaországi Montpellier bírósága előtt, többen meghaltak

Gál Kinga: Gyors segítségnyújtásra van szükség a földrengés sújtotta térségekben

Európának minden támogatást a lehető leggyorsabban kell megadnia Törökországnak és Szíriának, a földrengés sújtotta térség továbbra is számíthat Magyarország segítségnyújtására – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Gál Kinga rámutatott: az életmentésben az első napok a különösen fontosak, ezért Magyarország az elsők között ajánlotta fel segítségét, és küldött kutató-mentő csapatokat, valamint orvosi segítséget a térségbe.

A katasztrófavédelem mentőcsapata a magyar jótékonysági szervezetekkel együtt 167 fővel és 29 keresőkutyával több mint 30 embert mentett ki élve a romok alól Törökországban – közölte az EP-képviselő, majd arról is tájékoztatott, hogy Magyarország – egyetlen európai államként – Szíriában is segít: a Hungary Helps Program támogatásával a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mobil mentőállomásokat telepített az országba.

„Az életmentés után most az átfogó, gyors humanitárius segítség a legfontosabb” – fogalmazott Gál Kinga.

Hangsúlyozta: Európának a lehető leggyorsabban kell megadnia minden segítséget a földrengés sújtotta országoknak, ebből Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel kiveszi a részét. A katasztrófa sújtotta törökországi és szíriai térségek továbbra is számíthatnak a magyarok segítségnyújtására – tette hozzá Gál Kinga.

Ajánljuk még