Aktuális

Lezárják péntek este a Hősök tere környékét, több buszjárat útvonala módosul

Négyezer dolláros kávé miatt kellett törölnie a családi nyaralást egy házaspárnak

| Szerző: hirado.hu
Egy oklahomai házaspár élete feketelevesét kapta, amikor két csésze kávét rendelt a Starbucks kávézólánc egyik tulsai üzletében, és végül 4456 dollárt (1,6 millió forint) számoltak fel nekik.

Jesse O’Dell elmondta, bankszámlája lenullázódott, miután január 7-én a feleségének egy jeges americanót, magának pedig egy karamellás frappuccinót rendelt. A négygyermekes családapának fel sem tűnt, hogy az eredetileg körülbelül tíz dollárnyi (3600 forintnyi) tétel helyett sokkal többet fizetett az üzletben, mivel nem ellenőrizte azonnal a blokkot – írta cikkében a New York Post.

Felesége, Deedee azonban később észrevette, hogy az italokért 4456 dolláros (1,62 millió forintos) díjat számoltak fel, amikor használni akarta hitelkártyáját egy bevásárlóközpontban, de elutasították azt. A házaspár elmondta,

gyorsan kapcsolatba léptek a céggel, és a Starbucks illetékesei csekket küldtek nekik, hogy pótolják az elveszett készpénzt, az említett csekkek azonban fedezetlenek voltak.

Aznap valószínűleg harminc-negyven alkalommal is kapcsolatba léptünk az ügyfélszolgálati segélyvonalukkal” – mondta Jesse, megjegyezve, hogy le kellett mondania egy családi kirándulást, mert a hiba miatt nem volt akkor elegendő pénze. A Starbucks szóvivője közölte, hogy az első csekkek egy elírás miatt nem voltak érvényesek. Az új csekkeket már kézbesítették, és be is lettek váltva.

A szóvivő a házaspárra hárította a felelősséget a kavarodásért, mondván, hogy Jesse maga engedélyezte a hatalmas borravalót a rendelés leadásakor. A férfi azonban tagadja a vádat, állítasa szerint egy körzeti vezető azt mondta neki, hogy a hibát hálózati probléma okozta.

A házaspár panaszt tett a tulsai rendőrségen,

de az ügyet később, az érvényes csekk kézbesítését követően lezárták. Jesse a többi vásárlót is figyelmeztette, hogy figyeljenek a számláikon szereplő meglepő terhelésekre, hátha nem csak egyszeri hiba történt.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még