Aktuális

Porig égett egy családi ház, egy ember meghalt

Trudeau: Kutatócsapatok keresik a Kanada felett lelőtt azonosítatlan légi eszköz roncsait

Kutatócsapatok keresik a kanadai Yukon tartomány felett lelőtt azonosítatlan légi eszköz roncsait – közölte vasárnap Justin Trudeau kanadai miniszterelnök.

„A kutatócsapatok már a terepen vannak és keresik az objektumot” – mondta Trudeau újságíróknak.

A kanadai miniszterelnök szombaton arról számolt be, hogy az amerikai légierő – Kanada kérésére – megsemmisített egy azonosítatlan, nagy magasságban közlekedő légi eszközt az ország északnyugati része felett.

Az amerikai szenátus többségi, demokrata képviselőcsoportjának vezetője,

Chuck Schumer az ABC televíziónak elmondta: az amerikai hatóságok abból indulnak ki, hogy a Kanada felett szombaton és az alaszkai Deadhorse térségében pénteken lelőtt objektum egyaránt léggömb volt.

Hozzátette, hogy jóval kisebbek voltak annál, amelyet az amerikai légtérben Dél-Karolina felett semmisítettek meg múlt hét szombaton.

Kapcsolódó tartalom

Schumer úgy fogalmazott, hogy az amerikai tisztségviselők lézernyalábként összpontosítanak arra, hogy meghatározzák pontosan, mik ezek, és veszélyt jelentettek-e. „Biztosak lehetnek abban, hogy amennyiben amerikai érdekek, vagy emberek lennének veszélyben, megfelelő válaszlépések lesznek” – tette hozzá.

Egy hete, szombaton az Egyesült Államok egy kínai megfigyelőléggömbként azonosított nagyméretű eszközt semmisített meg az ország keleti partvidékének közelében, miután az mintegy nyolc napon keresztül sodródott az amerikai légtérben. Az eset diplomáciai és politikai konfliktushoz vezetett az Egyesült Államok és Kína között.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még