Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Kényszersorozás Ukrajnában: Az embervadászat tovább durvult az utóbbi napokban

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A brutális kényszersorozásokra újabb internetes videókból derült fény. Az utóbbi napokban tovább durvult az embervadászat Ukrajnában.

Tovább folytatódik az orosz offenzíva. A légicsapásokkal – ahogy a legtöbbször – most is az ukrán energetikai hálózatot támadják az orosz erők. A véres csatatér központja ismét a donyecki régió, ahonnan az emberek mindent hátrahagyva, sírva menekülnek.

„Jöttek és azt mondták, hogy menjünk, minél előbb hagyjuk el az otthonunkat” – mondja egy férfi, aki családjával együtt menekül.

Kapcsolódó tartalom

A harcok ismét erősödnek, pedig Ukrajna már így is romokban van. A pusztítás szörnyű: lebombázott épületek láthatók mindenhol. Milliók váltak otthontalanná és menekültek el. A háború csaknem egy éve tart és minden egyes nappal újabb áldozatokat követel.

Katonák holtteste hever az utcákon, a szántóföldeken és a lövészárkokban. A levegőből mérik be a célpontokat és drónokkal dobják rájuk a rakétákat, amelyek azonnal végeznek a katonákkal.

Olyan videók is készültek, amelyeken azt látni, hogy tankokat lőnek ki. A hírügynökségek erről azonban nem számolnak be, a haderőt ért veszteségekről csak az interneten terjedő, sokszor nem megbízható videókból lehet értesülni.

Aki túléli a harcokat, az sem biztos, hogy teljesen felépül. Maradandó sérülésekkel, mentális problémákkal küzdenek a kórházban ápolt katonák.

„Dnyipróban láttam, hogy a több száz ágy felét, egy hatalmas pszichiátriai intézményt foglaltak el a frontvonalról ideszállított katonák, akiket akut szorongással és depresszióval kezelnek” – mondta az Egészségügyi Világszervezet regionális tanácsadója.

A Metropol számolt be az arab Al Jazeerára hivatkozva arról, hogy a magyar határ közelében hűtött vasúti vagonokban, több száz elesett katona holttestét tárolják. Az ukrán hatóságok titkolják az áldozatok pontos létszámát és hónapokig húzzák a kiadásukat, de becslések szerint már több mint 200 ezer katona halt meg. Erőszakkal viszik el a hadköteles magyar férfiakat a háborúba.

Kapcsolódó tartalom

A brutális kényszersorozásokról is internetes videókból derült fény. Az embervadászat az utóbbi napokban tovább durvult.

Az egyik felvételen Kárpátalja egyik hegyvidéki településéről, az otthonából hurcolnak el egy férfit, aki korábban nem jelent meg a hadkiegészítő parancsnokságon. Hiába kérlelik az egyenruhásokat, hogy kegyelmezzenek, azok hajthatatlanok, azt mondják: ha nem megy, akkor börtönbe kerül. A videó nagy felháborodást váltott ki egész Kárpátalján, ahol közben szinte minden települést elleptek a katonák. Ungváron, Munkácson és Beregszászban is az utcákat járva kutatnak a hadköteles 18 és 60 közötti férfiak után. Az azonban elmondható, hogy máshol sem jobb a helyzet.

Harkivban a toborzótisztek már a menetrend szerinti járatokat sem kímélik. Félreállíttatják azokat, majd felszállnak és minden férfinak kiállítják a behívóparancsot, aki a buszon van.

Azért sorozzák be erőszakkal a hadköteles férfiakat, hogy velük pótolják az ukrán haderő veszteségeit – erről Demkó Attila beszélt az M1-en. A szakértő szerint meghalni viszik őket a háborúba.

„Folyamatosan támadnak az oroszok, a lukakat pedig tömködni kell és erre védelemben a kevésbé képzett, egy -két heti képzést kapott kvázi civilek is, területvédelmisek is megfelelőek tudnak lenni, nyilván óriási veszteségeket fognak elszenvedni” – mondta a Mathias Corvinus Colegium Geopolitikai Műhelyének vezetője.

A kényszersorozások hetek óta tartanak és egész Kárpátalját érintik. Egyes hírek szerint már a 16 és 18 év közötti fiatalkorú fiúkat is listázzák.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: illusztráció

Ajánljuk még