Aktuális

Törökországból jelentjük: A látvány borzalmas, drónfelvételeken mutatjuk a pusztítást

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább gyűrűzik a Biden-család botránya

Joe Bidennek az elnöki székébe is kerülhet fia botránya – erről ír az amerikai sajtó. 2020-ban kínos dokumentumok, videók és fényképek láttak napvilágot Hunter Biden elhagyott laptopjáról.

Az amerikai elnök belebukhat fia legújabb botrányába – erről ír az Origó. A Bertibar cikkét szemlézve azt írják: tovább gyűrűzik Joe Biden amerikai elnök sötét árnyékának, fiának, Hunter Bidennek a botránya.

Az Origo az amerikai hírportálra hivatkozva úgy fogalmaz: a szövetségi kormányzat felfegyverzésével foglalkozó első képviselőházi albizottság csütörtöki meghallgatásán Chuck Grassley republikánus szenátor többek között arról beszélt, hogy nem szakszerűen zárta le az FBI a Hunter Biden elleni vizsgálatokat 2020-ban.

A republikánus politikus azt mondta:

„Számomra egyértelmű, hogy az Igazságügyi Minisztérium és az FBI olyan politikai elfogultságtól szenved, amely azt fogja eredményezni, hogy az amerikai emberek többé nem bíznak ezekben a nagy múltú intézményekben.”

Az amerikai sajtó „Pokoli laptopnak” nevezi a botrányt. Az egész ugyanis azzal kezdődött, hogy az elnök fia, Hunter Biden elhagyott számítógépéről 2019-ben dokumentumok és levelek kerültek elő, amelyek a Biden-család korrupciós ügyleteit bizonyítják. Hunter Bidenről pedig drogos szexvideók is voltak a gépen.

Ennek kapcsán az Orgio arról is írt, hogy egy csütörtöki képviselőházi meghallgatáson szóba került az, hogy a Twitter 2020-ban igyekezett az elnökválasztás előtt eltussolni a botrányt.

Az ügy egyik fontos eleme, hogy egyes információk szerint a Twitter 3,5 millió dollárt kapott az FBI-tól. Bár a felek azt állítják, hogy ennek nincs köze az eltussolási botrányhoz, ezt egyébként egyre kevesebben hiszik el.

A lap idézi Elise Stefanik, republikánus képviselőt, aki szerint mindez az FBI által a demokraták nevében végzett, az adófizetők fizette választási beavatkozás pontos leírása.

Az Origo szerint nemrég az is kiderült, hogy

Hunter Biden is hozzáférhetett azokhoz a bizalmas kormányzati dokumentumokhoz, amelyeket az elmúlt hetekben találtak meg az amerikai elnök delaware-i otthonában.

Kapcsolódó tartalom

Az iratok az Obama-kormányzat idejéből származnak, amikor Joe Biden még alelnök volt.

A New York Post című bulvárlap szerint a botrányt súlyosbítja, hogy Biden elnök fia éppen ezekben az években, 2017 és 2019 között tartózkodott gyakran a wilmingtoni házban, miután 2017-ben elvált feleségétől.

Az Origo szerint ebben az időszakban olvashatta a garázsban tárolt iratokat és férhetett hozzá

az Egyesült Államok legféltettebb titkaihoz, amikor kábítószer-fogyasztó volt, gyanús külföldi üzleteket bonyolított le, és a szövetségi nyomozó iroda vizsgálatot indított ellene.

Kapcsolódó tartalom

 

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még