Időjárás

Villámok a Blaha Lujza tér felett – Videón a Budapestet elárasztó özönvíz

Előre kitervelte három gyermeke megölését a depressziós anya

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Azzal vádolnak egy 32 éves nőt, hogy előre megfontolt szándékkal megölte három kiskorú gyermekét otthonukban, majd megpróbált magával is végezni, emiatt deréktól lefelé megbénult. A gyerekek holttestét a férje találta meg, de az életüket már nem tudták megmenteni.

Még mindig kórházban kezelik azt a 32 éves amerikai nőt, akit azzal vádolnak, hogy január végén megölte három kiskorú gyermekét. Lindsay Clancy a gyilkosság után megpróbált öngyilkos lenni, aminek következtében deréktól lefelé megbénult.

A vád szerint elküldte a férjét gyógyszertárba, hogy hozzon onnan pár gyógyszert a gyerekeknek. A nő előtte utánanézett, hogy mennyi ideig tart az út, így tudta, hogy mennyi ideig lesz egyedül a gyerekekkel.

A férj hazaérve súlyos sérülésekkel talált rá a feleségére a hátsó udvaron, és azonnal hívta a mentőket. A rendőrség közleménye szerint a hívás közben hallható volt, ahogy megkérdezi a feleségét, hogy mit tett, mire azt a választ kapta, hogy „megpróbáltam megölni magam”.

Hol vannak a gyerekek?

– hallatszott Patrick kérdése a segélyhíváson, a nő válasza erre már csak annyi volt, hogy „a pincében”.

A férfi azonnal az alagsorba sietett, de már csak a holttestekre bukkant. A nyomozás szerint a gyerekeket edzőszalaggal fojtották meg.

Jennifer Sprague helyettes kerületi ügyész szerint a nő pontosan megtervezte a gyilkosságokat, hiszen időt és magányt biztosított az elkövetéséhez, majd megfojtotta őket ott, ahol a legnagyobb biztonságban kellett volna érezniük magukat, az otthonukban, az édesanyjukkal.

A pontos indíték egyelőre nem világos, mert a nő szülés utáni depresszióval küzdött, mintegy 12-féle gyógyszert szedett. Egy alkalommal egyik orvosa telefonjáról hívta fel a férjét, és mondta el neki, hogy

hallott egy férfi hangot, amitől egy pillanatra pszichózisba esett, és ami arra kérte, hogy végezzen magával és a gyerekeivel.

A nőt már december elején is öngyilkos gondolatok foglalkoztatták, ami miatt kezelést is kapott.

A gyermekei halálát megelőző hónapokban naplót írt, amiben az ügyészek szerint „aprólékosan részletezte napi tevékenységeit, és írásai világosak, pontosak és szókimondók voltak”.

Lindsay Clancy állítólag a gyerekek halálát követő kórházi kezelés alatt egy fehér táblára írta, hogy szüksége van ügyvédre. Az ügyészek szerint ez is azt mutatja, hogy tisztában volt a tettével – írja a CBS News. 

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még