Rendkívüli

Hegymászási világrekordot állított fel egy nepáli férfi és egy norvég nő

Azonosították a koppenhágai késelés gyanúsítottjait

| Szerző: hirado.hu
A többségében közel-keleti bevándorlókból álló Loyal to Familia („Hűséges a Családhoz”) nevű bűnbanda két tagját azonosították Dániában. A két férfi karácsony este megkéselt két kamaszfiút Koppenhága külvárosi részén, mindketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Az egyik támadót már ismerték a dán rendőrök, ő ugyanis már korábban is késelt a fővárosban.

Azonosította a koppenhágai rendőrség a szenteste elkövetett késelés gyanúsítottjait. A rendőrség közlése szerint a 2013-ban alapított, a hatóságok által azóta betiltott Loyal to Familia („Hűséges a Családhoz”) elnevezésű bűnbanda tagjai (vagy azzal szorosan kapcsolatban álló személyek) voltak a támadás elkövetői.

Kapcsolódó tartalom

A dán főváros északi részén elhelyezkedő egykori munkásnegyedben – ahol napjainkban jelentős számú bevándorló él – egy raktárakkal, valamint üzemépületekkel tarkított utcában történt a késelés, amelyet gyilkossági kísérletnek minősítettek.

A támadás két sérültje, egy tizenhat és egy tizenkilenc éves fiú, feltehetőleg az egyik rivális banda tagjai voltak.

A nyomozati anyag szerint

az elkövetők Mercedese december 24-én a két fiatal mellé hajtott, és abból egy maszkos férfi kiugrott, majd mindkét áldozatot gyomron szúrta.

A támadás során mindkét áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett: egyikük lépét el kellett távolítani, másikuk májának pedig egy részét kioperálták az orvosok.

Az egyik gyanúsítottat a rendőrség egy novemberi késeléssel is összefüggésbe hozta, akkor Koppenhága egyik külvárosában támadt rá egy személyre, akit ötször szúrt meg.

A skandináv államokban egyre gyakoribbak a migrációs hátterű bűnszervezetek tagjai által elkövetett súlyos bűncselekmények.

Svédországban nem telik el úgy hét, hogy valamelyik nagyvárosban ne robbantanának, késelnének, vagy lövöldöznének a galerik. A bűnbandák harcának már vétlen áldozatai is voltak: egy tizenkét éves kislányt egy eltévedt golyó gyilkolt meg egy stockholmi gyorsétteremben még 2020-ban.

 

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még