Aktuális

Lemondott lelkészi elnöki tisztségéről Balog Zoltán

Szavazzon! Ön szerint igaz a Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró állítása, miszerint az USA áll az Északi Áramlat felrobbantása mögött?

| Szerző: hirado.hu
Az USA robbanthatta fel az Északi Áramlatot – derült ki Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró cikkéből. Ön mit gondol erről? Szavazzon!

Seymour Hersh többszörösen díjazott – köztük Pulitzer-díjjal is kitüntetett – amerikai oknyomozó újságíró friss cikkében kormányzati forrásokra hivatkozva leírta, hogyan robbantotta fel Amerika az Északi Áramlat 2 vezetéket.

A cikkben részletezi, hogy az Egyesült Államok kormánya a CIA-val karöltve hogyan tervezte meg a vezeték felrobbantását, hogyan robbantották fel azt, valamint hogyan próbálták meg kezelni a robbantás utóhatását.

Egészen konkrétan az Egyesült Államok búvárai a Baltops 2022 nemzetközi hadgyakorlat leple alatt C4 tölteteket helyeztek el a gázvezetékek körül, amiket később felrobbantottak.

Az újságíró forrásai szerint a parancsot maga Joe Biden adta ki. Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes csütörtökön az orosz állami RIA Novosztyi hírügynökségnek kijelentette, az újságíró által készített jelentés nem lepte meg Moszkvát, az amerikaiaknak pedig számolniuk kell a következményekkel.

Korábban a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban

John Mearsheimer amerikai politológus és nemzetközikapcsolatok-szakértő kijelentette, hogy az Északi Áramlat vezeték felrobbantásáért az Egyesült Államok a felelős,

viszont ha nem is ők, akkor a britek, viszont egy percig sem gondolná, hogy Oroszország tette azt.

„Cruz szenátorhoz hasonlóan én is, és szerintem a kormányzat is nagyon örül annak, hogy az Északi Áramlat 2 most már egy fémdarab a tenger fenekén” – mondta Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium politikai ügyekért felelős államtitka egy január végi szenátusi meghallgatáson.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még