Aktuális

Lelőtték Spanyolországban a helikopterével Ukrajnába menekült orosz pilótát

Amerikai rakétákkal megrakott kamionok karamboloztak Németországban

Amerikai rakétákat és több tonna robbanóanyagot szállító kamionok karamboloztak Németországban – jelentették pénteken hírportálok.

Az A6-os autópályán Nürnberg felé haladó amerikai katonai konvoj egy Baden-Württemberg tartományi kisvárosnál, Kirchberg an der Jagstnál karambolozott csütörtök délután, de a mentés még pénteken is tartott.

Az öt járműből álló konvoj harmadik konténerszállító kamionjának vezetője sávváltásnál rosszul mérte fel a távolságot,

nekiütközött az előtte haladónak, és vezetőfülkéje kigyulladt.

A mögöttük haladó két kamionnak sikerült kitérni és megállni. A tüzet gyorsan eloltották. A balesetet okozó teherautó vezetője és utasa súlyosan megsérült, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba. A konvoj második kamionjának utasai könnyebben sérültek.

A konvoj robbanóanyagokat és rakétákat szállított, amelyekhez nem volt gyújtószerkezet csatlakoztatva. A rendőrség elővigyázatosságból mindkét irányban lezárta az autópályát.

A helyszínre riasztott amerikai katonai szakértők megállapították, hogy

a szállítmány nem sérült meg, így egy mobil daruval át lehetett rakodni az amerikai hadsereg cserejárműveire.

A művelet és a sérült kamionok mentése péntek hajnalban kezdődött, az autópályát reggel nyitották meg.

Kirchberg an der Jagst önkormányzata a szerencsétlenség hírére megkezdte előkészíteni a baleset helyszínéhez legközelebb fekvő városrész kiürítését. A rendőrség ugyan hamar közölte, hogy nem fenyeget veszély, de elővigyázatosságból késő estig még készenlétben álltak – mondta Stefan Ohr polgármester a Südwestrundfunk regionális közszolgálati médiatársaságnak.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még