Aktuális

Lelőtték Spanyolországban a helikopterével Ukrajnába menekült orosz pilótát

Újabb magyar mentő csapat indult a földrengés helyszínére

Újabb, 11 tagú kutató-mentő csapatot küld a törökországi földrengés helyszínére a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

A segélyszervezet MTI-hez eljuttatott csütörtök esti közleményében azt írták: az MRSZ kedden Törökországba utazott kutató-mentő alakulata után most mentőtisztek és -ápolók, katonai mentősök és tűzoltók indultak a helyszínre egy romkutató kutyával és speciális felszerelésekkel, sisakokkal, hőkamerákkal.

A közleményben idézték Katona Viktóriát, az MRSZ ügyvezető-helyettesét, a határon túli segítségnyújtásért felelős lelkipásztort, aki elmondta, a csapat tagjai szakmailag magas színvonalon tudják segíteni a török katasztrófavédelmi közösséget és az orvoscsapatot. Hozzátette:

a humán erőforrás mellett a szeretetszolgálat tizenötmillió forint értékben négy tonnányi adományt juttatott el a helyszínre.

Trencsényi Péter, a delegáció misszióvezetője a közlemény szerint kiemelte, hogy a rom- és területkutatásra kiképzett kutyával, a mentőtisztekkel, mentőápolókkal és tűzoltóspecialistákkal erősítik a kint lévő csapatok munkáját, és a már kimentett sérültek ellátásába is be tudnak kapcsolódni.

„Több erőfelszerelést és speciális technikai eszközt viszünk ki, amelyek mind a gyermekek, mind a felnőttek megtalálásában, mentésében és ápolásában segítséget nyújthatnak” – fogalmazott.

A Magyar Református Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportjának támogatására, valamint további humanitárius szállítmányok biztosítására a karitatív szervezet országos adománygyűjtést hirdetett.

Adományozni online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat CIB banknál vezetett 10702019-85008898-51100005 számlaszámán, a közlemény rovatban az „Adomány – Földrengés” feltüntetésével, valamint a 1358-as adományvonal hívásával, hívásonként 500 forinttal lehet.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még