Aktuális

Brit vadászgépek feltartóztattak két orosz bombázót Skóciánál

Törökországból jelentjük: Újabb gyermeket mentett ki a romok alól a HUNOR mentőcsapat

Újabb túlélőt találtak a HUNOR mentőszervezet tagjai Törökországban – jelentette az M1 helyszíni tudósítója.

Lantos Csaba elmondta, hogy a mentőcsapat dél körül egy kisgyereket hozott ki a romok alól. A TEK orvosai ellátták a sérüléseit, majd kórházba vitték. Hozzátette: a mentőcsapatok továbbra is folyamatosan keresik a túlélőket, munkájukat pedig a helyiek is segítik.

„Szinte minden sarkon dolgoznak a mentőcsapatok” – mondta az M1 tudósítója. „Sok munkát átvállalnak a helyiek, kapával, ásóval, és a két kezükkel is ásnak, próbálják eltakarítani a törmeléket az útból, természetesen a hivatásos mentőcsapatok irányításával” – tette hozzá.

A magyar mentőalakulatok huszonhét túlélőt és több tucat holttestet találtak a romok között a dél-törökországi Hatay tartományban. Szerda este 156 főre és 26 kutyára emelkedett a törökországi mentési munkálatokban részt vevő magyar kontingens létszáma.

Mint ismert meghaladta a 16 ezret a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések áldozatainak száma.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: A törökországi földrengés áldozatainak segítséget nyújtó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő csapata az útnak indításán Budapesten 2023. február 6-án. A HUNOR mentőszervezet csapata 55 fővel, a tűzoltókon kívül katonaorvosokkal és a mentőszolgálat munkatársaival indul Törökországba. Továbbá személykereső kutyákat is visznek magukkal (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még