Katasztrófa

Földrengés rázta meg Libanont, az emberek pánikszerűen az utcákra menekültek

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szavazzon! Ön szerint Brüsszel végül hajlandó lesz támogatni Európa határvédelmét vagy továbbra is a nyílt társadalom politikáját erőlteti a kontinensre? 

| Szerző: hirado.hu
Mától kétnapos EU-csúcsot tartanak az unió állam- és kormányfői Brüsszelben. A találkozó egyik fő témája ismét az illegális migráció lesz, ugyanis tavaly csaknem annyi migráns érkezett az unió területére, mint 2015-16-ban. Közben változás tapasztalható a brüsszeli vezetők hozzáállásában, mert már ők is a határvédelem fontosságát hangsúlyozzák. Orbán Viktor miniszterelnök ismét felszólította Brüsszelt, hogy szálljon be a határvédelem finanszírozásába. Önnek mi a véleménye? Szavazzon cikkünkben!

Tabuk dőlhetnek meg a migrációval kapőcsolatban, Brüsszel eddigi politikája ugyanis egyre tarthatatlanabb. A Frontex legfrissebb adataival kezdte múlt szerdai beszédét Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben. Az uniós határvédelmi ügynökségre hivatkozva azt mondta: 2016 óta nem látott csúcsot döntött az Európába érkező illegális bevándorlók száma.

Kapcsolódó tartalom

„Majdnem tíz évbe telt számunkra, amíg tudomást vettünk arról, hogy ez a valóság”

– mondta Ursula von der Leyen.

„Jó reggelt kívánok!”

– így reagált a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök a bizottsági elnök szavaira, a közösségi oldalán pedig úgy, hogy „Na ugye”. A kormányfő úgy fogalmazott:

„Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz.”

Az EU menekültügyi rendszere összeomlott – jelentette ki Karl Nehammer osztrák kancellár a német Die Weltnek adott interjúban. A kancellár kifejtette: sokkal határozottabb lépéseket és konkrét összegeket akar látni az unió külső határainak védelmére, különben nem írja alá a csütörtökön és pénteken tartandó migrációs uniós csúcstalálkozó zárónyilatkozatát.

Kapcsolódó tartalom

A németek 51 százaléka szerint túl sok menedékkérőt fogadnak be az országba – erről írt a Bild egy friss közvélemény-kutatásra hivatkozva. Az országban közben két kistelepülésen is zúgolódnak a helyiek, mert előzetes értesítés nélkül több száz idegent telepítenek hozzájuk.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még