Aktuális

Lelőtték Spanyolországban a helikopterével Ukrajnába menekült orosz pilótát

Igazi csoda! 84 óra után mentették ki a romok alól a testvérpárt

Mentőegységeknek egy testvérpárt és egy kétéves kisfiút is sikerült élve kimenteniük csütörtökön Délkelet-Törökországban a romok alól mintegy 80 órával a térségben pusztító földrengés után.

Az ötéves fiút és 11 éves autista bátyját 84 óra elteltével hozták a felszínre – jelentette az NTV török televízió. A felvételeken a takarókba bugyolált fivéreket lehetett látni, ahogy kórházba szállítják őket. A mentők beszámolója szerint a Kahramanmaras tartományban található egyik épület romjai alól hangokra figyeltek fel, majd erre összpontosították erőfeszítéseiket.

Az Anadolu állami hírügynökség szerint Hatay tartományban három embert tudtak élve kiemelni 84 óra múltán a törmelék alól. Nem sokkal korábban a déli Antakya városában egy kétéves gyerek került elő élve egy összedőlt épület alól. Ő 72 órát töltött a romok között.

Kapcsolódó tartalom

Mindazonáltal egyre fogy az idő: több mint három nappal a természeti katasztrófát követően egyre kevesebb a remény túlélőket találni, mivel nagyjából ennyi ideig bírják emberek víz nélkül.

Hétfőn több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma csütörtöki adatok szerint átlépte a 19 ezret.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még