Fontos

Ma 10 órától Kormányinfó lesz

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Freiburg polgármestere kitoloncolná a bűnöző migránsokat Németországból

| Szerző: hirado.hu
A freiburgi polgármesternek elege lett, hogy a város befogadóállomásán sorozatosan bűncselekményeket elkövető migránsokkal szemben túl enyhén lép fel a hatóság. Ulrich von Kirchbach szerint nem lehet próbaidővel és felfüggesztett büntetésekkel gátat szabni az egyre fokozódó erőszaknak, ki kell őket toloncolni Németországból.

 

A németországi Freiburg polgármestere Ulrich von Kirchbach megelégelte, hogy a városi menekültszállón erőszakosan viselkedő migránsok ellen nem lép fel kellő határozottsággal a német állam. A közelmúltban több bűncselekmény is történt a szállón, amit az illegálisan Németország területére eljutott migránsok követtek el. Egy huszonegy éves tunéziai férfi brutálisan bántalmazott egy hatvanöt éves nőt, és megpróbálta megerőszakolni. Egy huszonnyolc éves férfi megtámadta társát, majd megrongálta a szállóhoz kiérkező rendőrök autóját.

Az eddigi legerőszakosabb esemény mintegy két héttel ezelőtt történt a freiburgi befogadóállomáson, akkor negyven főt kellett más intézménybe költöztetniük a német hatóságoknak, miután félő volt, hogy eszkalálódik a lakók közti egyre élesebb konfliktus. Az eset során az intézmény több lakója botokkal, késekkel esett egymásnak.

Az elkövetett bűncselekményeket – Kirbach szerint – nem kezelte kellő súllyal a bíróság, szerinte megengedhetetlen, hogy erőszaktevőket, garázdákat csak felfüggesztett büntetéssel, próbaidőre bocsájtással szankcionáljanak.

„Véleményem szerint a német bíróságoknak gyorsabban ítéletet hoznia, egyértelműen kijelölve a határokat, hogy mit lehet, és mit nem. Börtönbüntetések helyett pedig végleg ki kellene toloncolniuk a visszaeső migránsokat.”

– közölte Ulrich von Kirchbach.

A polgármester szavait annak ténye is alátámasztja, hogy egy migráns a próbaidő kiszabását követően esett neki társának egy üvegvázával a freiburgi intézmény falai közt a napokban.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

 

Ajánljuk még