Fontos

Ma 10 órától Kormányinfó lesz

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az FSZB vasút elleni terrortámadást akadályozott meg Sztavropolban

Négy személyt megölve, a helyi vasút elleni terrortámadást akadályozott meg a Sztavropoli területen a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) – közölte csütörtökön az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság információs központja.

A tájékoztatás szerint a „banditák, akik egy ukrán nacionalista félkatonai csoport terrorista tevékenységének” részesei voltak, a dél-oroszországi régió egyik vasútállomása ellen készültek támadást végrehajtani. A Petrovszkij községben lezajlott összecsapás helyszínén a rendvédelmi szervek egy gépkarabélyt, egy pisztolyt és két improvizált robbanószerkezetet találtak, utóbbiak egyikét a terroristák felrobbantották.

A terrorellenes központ az általa említett ukrán szervezetet nem nevezte meg. A közlemény értelmében a terroristákat, akiket egy házban körülzártak, felszólították, hogy tegyék le a fegyvert és adják meg magukat, ám ők válaszul tüzet nyitottak.

A RIA Novosztyi hírügynökség orosz biztonsági szolgálatokra hivatkozva közölte, hogy az ukrajnai Zaporizzsja megye Berdjanszk kikötővárosában őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte Alekszandr Kolesznyikovot, a városi közlekedésrendészet helyettes parancsnokát, és merényletet követett el Artyom Bargyin városparancsnok ellen. Elfogták a gyanúsított bűntársait is.

Bargyin gépkocsiját 2022 júniusában robbantották fel, Kolesznyikovval egy házilag előállított robbanószerkezet végzett augusztusban. Szeptember 16-án merénylők lelőtték Berdjanszk alpolgármesterét, Oleg Bojkót és feleségét, Ljudmilát, aki az Oroszországhoz csatlakozásról kiírt népszavazás választási bizottságának elnöke volt.

A diverzáns- és felderítőcsoport összes tagját őrizetbe vették, ők most vallomást tesznek” – nyilatkozott a hírügynökség informátora.

Ajánljuk még