Fontos

Szentkirályi Alexandra: Holnap 10 órától Kormányinfó!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több gyerek életét vesztette, amikor busz hajtott egy napközi épületének Kanadában

Két gyermek életét vesztette, hat másik pedig megsérült szerdán reggel a kanadai Montréal Laval nevű elővárosban, ahol egy busz hajtott a helyi napközi épületének – közölte a kanadai rendőrség szóvivője.

Pierre Brochet lavali rendőrfőnök az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a sofőr szándékosan hajtott neki az épületnek, de az indítékot még nem tudják. A büntetlen előéletű férfit kikérdezi a rendőrség.

Az 51 éves buszsofőrt gondatlan vezetés és emberölés vádjával őrizetbe vették. A sérült gyerekeket kórházba szállították, de egyikük sincs életveszélyes állapotban. Többen közülük a jármű alá szorultak, onnan mentették ki őket. Stéphane Boyer lavali polgármester szerint a férfi tíz éve az önkormányzati tömegközlekedési vállalat alkalmazottja, és nem volt eddig balesete.

„Van egy olyan elmélet, hogy ez egy szándékos cselekedet volt, de ezt még a vizsgálatnak meg kell erősítenie” – mondta Boyer. Szemtanúk beszámolói szerint a sofőrt három szülőnek sikerült legyűrnie, miután kiszállt a buszból, meztelenre vetkőzött és ordibálni kezdett.

Az áldozatok életkorát nem tették közzé, de a helyi sajtó tudomása szerint mintegy nyolcvan – ötévesnél fiatalabb – gyerek jár az intézménybe.

Justin Trudeau miniszterelnök és Francois Legault, Québec tartományi kormányának vezetője részvétét fejezte ki a történtek miatt. Laval nagyjából 30 kilométerre északnyugatra van Montréaltól, Kanada legnépesebb tartományában, Québecben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még