Fontos

Ma 10 órától Kormányinfó lesz

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tizenegy éves lány eltűnése miatt vettek őrizetbe egy transznemű hentest

| Szerző: hirado.hu
Transznemű hentest vádol a skót rendőrség egy tizenegy éves lány eltűnésével kapcsolatban. A brit médiát a lehetséges bűntény mellett a gyanúsított „eltévesztett” nemmegjelölése is foglalkoztatja.

 

A skóciai Galashielsben élő fiatal lány eltűnését vasárnap este jelentették. Ezt követően a hatóságok önkéntesek bevonásával, nagy erőkkel indultak a keresésére.

A kislányt másnap este fél tíz körül találták meg a város egyik ingatlanában „biztonságban és jó állapotban” – számolt be a Daily Mail.

Miután a keresés lezárult, megkezdődött a nyomozás, a szálak pedig egészen az 53 éves Andrew George Miller házáig vezettek, aki immáron transznemű nőként azonosítja magát, és Amy George néven éli életét.

Kapcsolódó tartalom

A gyanúsított otthona öt kilométerre helyezkedik el attól a helyszíntől, ahol a kisiskolást eltűnése előtt utoljára látták. A hentesként dolgozó Miller házát helyszínelők vizsgálták át.

Egy 53 éves férfit letartóztattak egy 11 éves galashielsi kislány február 5-ei eltűnésével kapcsolatban” – idézi a rendőrség közleményét a brit lap.

A skót parlament decemberben szavazta meg az új nemi jogi szabályozást, ami lehetővé teszi a skótok számára, hogy egy törvényes nyilatkozat aláírásával megváltoztassák a nemüket, és megszünteti az orvosi diagnózis szükségességét.

Talán némiképp beszédes, hogy a 11 éves lány ügyével nagyjából egyenértékű port kavart a brit sajtóban, hogy a hatóságok a transznemű nőt férfiként azonosították.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Luis Forra)

Ajánljuk még