Aktuális

Lövések dördültek egy focimeccs közelében, több rajongó megsérült

OKF: Már 15 túlélőt emelt ki a HUNOR mentőszervezet csapata a romok alól

Már 15 túlélőt, valamint 12 holttestet emelt ki a HUNOR mentőszervezet csapata a romok alól a földrengés sújtotta Törökországban – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán.

Mukics Dániel közölte: a hivatásos tűzoltókból álló hivatalos mentőcsapat egy 16 ezer négyzetméteres kárterületen egyszerre három helyszínen kutat a földrengés következtében eltűntek után Hatay tartományban. A magyar tűzoltók nyolcóránként váltják egymást, hiszen a munka nemcsak fizikailag, pszichikailag is megterhelő – tette hozzá.

Korábban elmondta, hogy a HUNOR mentőszervezet csapata a dél-kelet törökországi Antakya városában, Hatay tartomány székhelyén egy összedőlt húszemeletes, vasbeton szerkezetű társasház romjainál kutat. A szóvivő tájékoztatása szerint a magyarok a megérkezésüket követően kedden dél körül kezdték meg a munkát.

Kapcsolódó tartalom

A magyarok tábora gyalog három percre fekszik a kárterülettől, ötszáz négyzetméteren kilenc hétszemélyes sátorból áll – közölte korábban a szóvivő. Arról is beszámolt, hogy éjjel mínusz 2-3 fokig hűlt le a levegő, ami egyrészt csökkenti a túlélés esélyét, másrészt nehezíti a mentőegységek munkáját.

Ajánljuk még