Aktuális

Lövések dördültek egy focimeccs közelében, több rajongó megsérült

Mérgező anyagok miatt ezreket menekítettek ki egy vasúti katasztrófa nyomán

| Szerző: hirado.hu
Robbanásveszély és mérgező anyagok miatt ideiglenesen kiköltöztettek otthonából kétezer embert az Egyesült Államokban, Ohio és Pennsylvania állam határán, miután egy veszélyes anyagokat is szállító tehervonat kisiklott.

A baleset múlt pénteken történt, de az óvintézkedések még kedden is hatályban voltak. A hatóságok közölték: biztosak akarnak lenni abban, hogy nem jelent kockázatot a lakosok hazatérése.

East Palestine településnél egy 100 kocsiból álló szerelvény mintegy 50 vagonja siklott ki műszaki hiba miatt, majd néhány vegyszert szállító kocsi kigyulladt. A balesetben nem sérült meg senki.

A település lakóinak hétfőn kellett elhagyniuk otthonukat, miután a vasúti tartálykocsik egy részéből – a robbanásveszély csökkentése érdekében – irányított módon kiengedték a bennük szállított, mérgező vinil-kloridot. A szövetségi környezetvédelmi ügynökség és az Ohiói Nemzeti Gárda egységei folyamatosan mérik a levegő károsanyag-tartalmát.

A baleset közvetlen közelében a mérgező gáz belélegzése halálos veszélyt és maradandó károsodást okozhatott volna, így az ideiglenes kitelepítést egy mérföld (1,6 kilométer) sugarú körben rendelték el, valamint a 2 mérföld sugarú körzetben élőknek azt javasolták, hogy egyelőre lehetőség szerint maradjanak otthonukban.

Ajánljuk még