Fontos

Szentkirályi Alexandra: Holnap 10 órától Kormányinfó!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megszökött egy menekülttáborból 13 kitoloncolt migráns Csehországban

Megszökött kedden este egy csehországi menekülttáborból 13 külföldi állampolgár, akiket a hatóságok korábban kiutasítottak az országból. Szerda délig a rendőrségnek hét személyt sikerült elfognia, de hat marokkóinak nyoma veszett – közölte Josef Urban, a cseh idegenrendészet szóvivője szerdán a CTK hírügynökség érdeklődésére.

Az észak-afrikaiak a Pilsentől (Plzen) északra fekvő Balkovban voltak elhelyezve, ahol a belügyi szervek őrizete alatt várták a kiutasítási döntés végrehajtását.

„Vizsgálat tárgya, hogyan tudtak elmenekülni a külföldiek a táborból” – mondta Josef Urban a hírügynökségnek. Megjegyezte: a külföldiek nem követtek el semmiféle bűncselekményt, azért lettek elhelyezve a táborban, mert kiutasították őket Csehországból.

Kapcsolódó tartalom

A balkovi menekülttábort 1998-ban hozták létre egy korábbi rendőrségi oktatási központ átalakításával. A szóvivő szerint jelenleg 62 külföldi állampolgárságú férfi tartanak őrizetben a táborban. A szökések ugyan nem ritkák, de ilyen nagyszámú személy közös távozására már évek óta nem volt példa – jegyezte meg Josef Urban.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még