Fontos

Szentkirályi Alexandra: Holnap 10 órától Kormányinfó!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elindította első, 15 milliós segélyszállítmányát Törökországba a Magyar Református Szeretetszolgálat

Szerdán elindította első, mintegy 15 millió forint értékű humanitárius segélyszállítmányát Törökországba a Magyar Református Szeretetszolgálat a nincstelenné vált túlélők megsegítésére.

A segélyszervezet az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szeretetszolgálat tűzoltókból, katasztrófavédelmi szakemberekből álló kutató-mentő csoportja megkezdte mentési szolgálatát a szír határhoz közeli Mardin városában, ami szinte teljes egészében összeomlott a földrengésben. A hét fős csapat munkáját három keresőkutya is segíti a helyszínen, akik mind rendelkeznek nemzetközi minősítéssel – írták.

Mint felidézték, az elmúlt 80 év legnagyobb természeti katasztrófája sújtotta Törökországot és Szíriát, amelynek a hivatalos adatok szerint már több, mint 11 ezer halálos áldozata van.

A 7,8-as erősségű földrengés Törökország déli és középső részét, valamint Szíria észak-nyugati területeit rázta meg, melyeket számos utórengés követett, valamint komoly veszélyt jelent a túlélési esélyekben a fagypont körüli hőmérséklet is.

A szerdán útnak indított humanitárius gyorssegélyről közölték, hogy mintegy négy tonna tartós élelmiszerrel és higiénés felszereléssel az átmeneti szálláshelyeken meghúzódó túlélők ellátását támogatja az egyházi karitatív szervezet: az adomány csütörtök délelőtt megérkezik Adanába, ahol azonnal kiosztják a nincstelenné vált túlélők számára.

Kapcsolódó tartalom

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsoportjának szolgálatához bárki hozzájárulhat támogatásával.

A karitatív szervezet országos adománygyűjtést hirdetett, a befolyt összegből a további humanitárius segélyszállítmányok biztosítása válik lehetővé a nincstelenné és otthontalanná vált túlélők számára.

Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat CIB banknál vezetett 10702019-85008898-51100005 számlaszámán keresztül (közlemény: „Adomány- Földrengés”), valamint a 1358-as adományvonal hívásával 500 forinttal lehet támogatni az MRSZ Kutató-Mentőcsoportjának szolgálatát.

A földrengés helyszínén vannak továbbá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a Terrorelhárítási Központ és az Életjel Mentőcsoport munkatársai, illetve a Katolikus Karitász felkérésére és támogatásával a Budapesti Önkéntes Mentőszervezet szakemberei. A hét magyar mentőcsapat összlétszáma immár 156 fő, a munkájukat 28 kutya segíti.

Ajánljuk még