Fontos

Orbán Viktor jó hírt közölt a nyugdíjasokkal

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy második speciális mentőegységet is Törökországba küld Románia

Románia egy második, túlélők keresésére és mentésére kiképzett speciális különítményét (RO-USAR) is Törökországba küldi, hogy segítsen a földrengés áldozatainak mentésében – döntött szerdán a bukaresti kormány.

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) erről szóló, az Agerpres hírügynökség által ismertetett határozata szerint az újabb RO-USAR-egységet két sürgősségi szakorvos, két egészségügyi asszisztens és négy keresőkutya is elkíséri Törökországba, a kiküldetéshez szükséges felszerelést az állami tartalékalapból biztosítják.

A szállítást továbbra is a román légierő végzi, a CNSU határozata ugyanakkor felhatalmazza a védelmi minisztériumot arra, hogy segítsen Törökországba juttatni más – az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében támogatást nyújtó – államok mentőcsapatait, eszközeit és felszerelését.

Az első, csaknem hatvan tagú RO-USAR mentőcsapat hétfőn indult Törökországba. Kedden Antakya város egy összedőlt kilenc emeletes épületének romjai alól egy háromtagú családot mentettek ki: a két felnőttet életben találták, őket átadták a mentőszolgálatnak, gyermeküket azonban holtan húzták ki a romok alól, a holttestet a rokonság vette át.

Szerda hajnalban a román mentőcsapatnak kiosztott észak-nyugati részén egy negyven év körüli férfit sikerült élve kihozni a romok alól, és ugyanabban a térségben egy 16 éves, romok alá temetett, életjeleket adó fiúhoz próbálnak eljutni – közölte szerdán a román katasztrófavédelem.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még